Försäkringskassan? /Maktmissbruk- ohörsamhet och mer

  Gud har alla svaren

Gud håller sina löften och Gud vet alla saningar för han är sanningen.

Att strida mot Försäkringskassan är inte lätt och inte roligt. Att som sjuk tvingas göra sådant man inte kan, det är hårt. Idag hade jag ett lååångt samtal med min Arbetsförmedlare.

Denna person sade rent ut att efter ha sett mina handlingar och läkarintyg var det ingen tvekan om att jag skulle ha hel sjukersättning. Det stod klart och tydligt i alla intyg och kunde INTE missförstås.  INGET som helst arbete skulle jag kunna utföra med de sjukdomar jag har. Men FK har inte läst detta ordentligt.

Och vad gäller då? har man ingen a-kassa /FK har “glömt” att tala om för mig att jag borde gått med i A-kassan redan i febr – mars./ Kul värre.

Och har man ingen a-kassa får man 320 /dag, och har man rätten på sin sida får man strida eller gå under. Vilket väljer jag tror du? Kommentarer?

Och väljer man introduktionsprogrammet så har man svårt att överklaga beslut. och kanske hamnar hos det sociala “välfärdssystemet—“

För att göra en lång historia kort, så tyckte arbetsförmedlaren att det var bra att jag JO-anmält FK, och att jag skulle gå ännu högre upp i hieriarkin för att strida. YEs Yes Yes, det ska jag naturligtvis, jag är svag men i Gud är jag stark. Så i morgon blir det telefonsamtal som det ryker om. Du som är sjuk och strider för DIN rätt:   ge inte upp.   Det gör inte jag. Gud är med mig i allt detta. /Maria

14 thoughts on “Försäkringskassan? /Maktmissbruk- ohörsamhet och mer

 1. Man kan fråga sig varför människor forstätter hålla ett system bakaom ryggen då man redan vet att det är fel och utanför mänskliga råmärken dvs makthunger och rädsla får folk att stå passiva och se på då andra tampas och lider.

  Jag mår mycket dåligt eftersom min man blev sjuk och jag sköter honom så gott jag kan,men inte orkar… jag mår mycket dåligt av att veta att så måånga människor får sin ekonomi förstörd utav maktcentrerade och ointresserade människor som satt sig på självvald piedistal för att förstöra för andra men själva gå fria.

  Gud har fortfarande sista ordet. /Maria

 2. Men Maria vilken dum-i-huvet-fråga. Vem sjuka människor ska vända sig till? Det vet du väl att de ska vända sig till Gud?

  Hur mår du idag? Har du dött eller? För om du har det så måste du anmäla det två veckor i förväg till FK (nya regler tyvärr).

 3. Hej Janne, det var tur att jag inte såg det programmet för jag hade gått i taket direkt. Jag har sett alldeles för mycket av den varan som skall vara att man skär ner och gör människor till vrak och låter piskan vina över dem, Jag har kämpat i 5 år och jag är BEVISLIGEN SJUK OCH KAN INTE ARBETA , detta är ju bevisat sedan många år och alla papper finns och alla utredningar säger samma sak, när jag nu skriver detta har jag så ont så jag vill kräkas. Och inte har jag starka värktabletter att ta till som en del andra har nej jag får vackert stå ut med pinan dygnet runt. ENVIS, ja och Sjuk. Och mn make ligger i sängen bredvid och kan inte gå pga av diskbråck–han som brukar hjälpa mig.

  EU- EU fagert ord. Ja hur länge skall farsen pågå? OCH VARFÖR är man rättslös? Och varför kan ingen hjälpa svårt sjuka människor???????????????? det är min fråga som jag ställt i MÅNGA år.
  Jag vet inte svaret. vi har precis haft en bönestund…Bara Gud kan hjälpa, människor kan inte.

  Vågar någon människa mer än Janne ge en kommentar? till ovanstående kommentarer? VART vänder man sig….

  Fredag och en ny dag och ¨måndag och nya telefonsamtal!! för att få rätt och nya möten……
  /Maria

 4. Såg du att de diskuterade försämringar i sjukersättningen och sjukförsäkringen på Debatt på Svt i kväll?

  Regeringen ska (skulle) spara 4 miljarder och få folk som inte behöver vara sjukskrivna i arbete. Och satsar pengarna på skattesänkningar i stället.

  Genom att sänka antalet inskrivna putsas siffrorna till europanivå. Då har regeringen gjort sitt. Och många sjuka ska jobba. Ditt fall är ett av dem.

  EU säger i fördragen att offentlig sektor inte få betunga samhället över en viss gräns. Och svenskarna lyder när de får chansen.

  En sociolog berättade i programvet att han studerat 100 fall i en kommun och de flesta var cancersjuka, hade haft stroke, hade värk i axlar efter ett liv i hemtjänsten etc. 1/100 kunde misstänkas för fusk. Alltså är undantaget regeln i regeringens politik , det handlar om något annat.

  Jag skulle inte tro att svenskarna tycker att det här är bra politik. Hur länge ska EU-farsen pågå?

 5. Jag har erfarenhet av det mesta..att söka socialhjälp vill jag inte o kommer inte att göra, för jag litar på Gud. Att sälja värdesaker och bil för att sedan få hjälp, är det rätt i alla lägen?
  Pengar har jag inga men hoppas att få för då kan jag hjälpa andra som har det tufft i livet.

  -Vill du trösta mig? jaa varsågod. emottages, tack.
  Attacker har jag dagen lång, inte bara ibland.
  Men attacker från alla håll kan man vänta sig av satan, men varför bry sig?

  Jag har Jesus Kristus vid min sida, han hjälper i allt. Musiken finns här hos mig, glädjen i hjärtat, och vetskapen om att man inte är ensam.
  Guds kärlek är enorm och han låter inte mig svälta.
  Halleluja Jesu lever ju, korset är tomt och graven är tom, och Jesus älskar alla men få vet det, därför finns denna sidan, för jag vill tala om att det är Gud som är Herre. Min Herre.
  /Maria

 6. Hi hi, jag tycker om lite grann att Maria får lite attacker av t.ex. “Alfredo” häruppe. För då får jag chansen att trösta Maria, och det är det bästa jag vet.

 7. Ja, när jag gick till socialen för ett tag sedan så sökte jag socialbidrag (eller vad de kallar det för stunden). Men det fick jag inget. Orsaken sa de väl inte rätt ut, men det är väl ganska klart att orsaken var att jag hade för mycket pengar kvar på banken. Men det är lite lustigt: Menar de då att man ska vänta tills man har noll kronor kvar på banken innan man söker hjälp?? Men då är det väl lite väl sent att söka kan man tycka?

 8. Skall tillägga att det går an för dem som vill ut och kan gå ut och arbeta, för dem som har arbetsförmåga, men för dem som INTE kan och har arbetsförmåga utan blir sjukare, de skall lämnas ifred, så står det i FK:infoblad, varför följer de inte det då? Det ska jag ta reda på.
  /Maria

 9. hej det är att man är inskriven på AF för att söka jobb, få en handlingsplan m m, och inte ha någon ekonomi om man inte är med i a kassan. Efter introduktionen på 3 månader får man veta om man är sjuk eller frisk o har möjlighet till att få fortsatt sjukersättning eller få socialhjälp. Smart.
  Detta system är urholkat regelvidrigt och allmänt vansinnigt då många förlorar det de har (om man inte har akassa eller pengar på banken) och jag ställer inte upp på detta då jag vet vad mina rättigheter är. Sista ordet är ej sagt, mina läkare skakar på huvudet o undrar vilken värld de lever i som bestämt detta. Det undrar jag med.
  /Jesus lever!/ Maria

 10. Hej Alfredo, du tycks vara en av de många som inte vet vad de talar om. Du vet inte vilka tider vi går till mötes, visste du det skulle du verkligen bli rädd och kasta dig på Gud.
  Ja vi bor i ett underbart vackert land, men de styrande beter sig allt annat än vackert, var glad att du är frisk.-
  Ja Gud kan och vill hela, och det väntar jag på naturligtvis, vad annat kan man önska och be om?
  Tycker du om felaktigheter och maktmissbruk? Gillar du verkligen orättvisor?
  SÄPO kanske har ögonen på mig, det bryr jag mig inte alls om, för Gud får ända sista ordet, han kommer säkerligen att visa dig att han älskar dig och vill att du skall tro på honom.
  Ja han är verkligen allsmäktig och därför får man hans hjälp. Kommer du ihåg berättelsen om David och Goliat? har du hört den?
  Striden mellan en svag och en stark- den svage vann.
  /Maria

 11. Hej Alfredo, vilken schysst kille!
  Vad gör du här, bara hälsar på?

  Jag är glad för din skull, Maria!

 12. Du borde nog uppsöka psykolog istället. Hoppas SÄPO har ögonen på dig din mumlande och rabblande fanatiker.
  Du tror på fantasifigurer och tillber dem och därefter ska du bekämpa Försäkringkassan.
  Var glad över att du bor i ett så underbart land som Sverige och börja använda hjärnan istället. Alternativt kan du ju be din Gud att han ska göra dig frisk, men det kanske han är för allsmäktig för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.