Bibelord /Kristus är världens ljus

-Varken Johannes döparen eller vi är källan för Guds ljus, vi reflekterar det bara. Det är Jesus Kristus som är det sanna ljuset som lyser upp vägen till Gud för oss och visar oss hur vi ska gå den. Men han har också kallat oss till att återspegla ljuset från honom till en värld som inte tror.

Kanske är det för att de som inte tror aldrig skulle klara av att direkt utsättas för ljuset från hans härlighet. Ordet vittnen visar på vår roll att reflektera ljuset från Kristus. Vi får aldrig låta andra tro att vi själva är ljuset. Vår uppgift är att peka på ljuset självt, på KRISTUS.

*Han kom såsom ett vittne, för att vittna om ljuset, på det att alla skulle komma till tro genom honom.*  /Joh 1:7

*Icke var han ljuset, men han skulle vittna om ljuset.* /Joh 1:8

*Det sanna ljuset, det som lyser över alla människor, skulle nu komma i världen.*  /Joh 1:9

*I världen var han, och genom honom hade världen blivit till, men världen ville icke veta av honom.*  /Joh 1:10

När Jesus kom…de ville inte veta av honom, och hur är det idag? Människor vill fortfarande förneka, förminska honom och negligera honom. Men han lever, ja han lever och han kommer en gång att komma tillbaka till jorden.

2 thoughts on “Bibelord /Kristus är världens ljus

  1. Hej Janne Hoppas resan hem från Norr gick bra! Ja texten är fin, tagen ur bibeln och att Jesus är världens ljus, men världen befinner sig i mörker tyvärr, för de vill inte se på Frälsaren. Jag hoppas att det blir annorlunda snart.
    /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.