Bibelord /Kristen eller ej

  

Andlig insikt..vad är det för dig? Om detta kan du läsa i Joh 9:35-41 där Jesus talar med fariseerna och deras syn på tro.

Jesus säger: *Om ni var blinda skulle ni inte vara skyldiga. Men er skuld står kvar eftersom ni påstår att ni vet vad ni gör.* Det är många som tror att de har andlig insikt, men inte alla har det. Fariseerna och sadukkeerna på Jesu tid, var mycket bra exempel på dem som var andligt blinda, och detta ville Jesus visa dem.

Mannen som Jesus botar från ögonblindhet i detta kapitel fick sin syn tillbaka och han fick även en andlig syn. Han fick plötsligt se att Jesu är Mästare, profet och Herre. Har du fått se det också? Jag hoppas det!

 När du vänder dig till Kristus kan du uppfatta honom på olika sätt. Men ju längre tid du vandrar med honom, desto bättre förstår du vem han är. Läs i 2 Pet 3:18 där Petrus talar om att vi ska/bör växa i andlig styrka och vi ska lära känna vår Herre och Mästare mer och mer.

Var vi än befinner oss i vårt växande med Gud så kommer vi alltid att stöta på människor och idéer och annat som kan få oss att vackla om vi inte är starka i Herren. Det kan få förödande konsekvenser om vi inte på djupet inser vem Jesus Kristus, Frälsaren ÄR.

Därför kan vi också ta lärdom av Jesu ord i 1 Joh 2:4-5 **Någon kanske säger: *Jag är en kristen. Jag är på väg till himmelen. Jag tillhör Jesus. *Men om han inte gör vad Jesus har sagt att han ska göra, är han en lögnare. Den som däremot lyder hans ord lever ett nytt liv genomlyst av Guds kärlek. Så kan ni alltså veta om ni är kristna eller inte.** Detta är något att ta till sig och tänka över…

3 thoughts on “Bibelord /Kristen eller ej

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.