Gud i samhället/ Reklam för Jesus?

  image3c.gif

Det finns gott om reklam runt omkring oss, eller hur? Tv-apparaterna ger oss fullständiga rapporter om vad vi bör äta för smör och vilken mjölk som är nyttigast. Den ger oss också besked om den absolut bästa mascaran till kvinnor, och om den mjukaste finaste tvålen, och om den godaste pizzan och var du kan köpa billigaste maten och ICA slår på stort med sin reklam.

OK, det är Sverige i ett nötskal. Men varför tjatar jag plötsligt om reklam här då, på en kristen sida? Jo, för att jag tycker det är mycket märkligt att man köper all denna själsdödande reklam och dödar på så sätt sitt tyckande… m m.  Och det finns massor av reklam om de senaste spelfilmerna och dvd-boxar och spel för ungdomar, de ska sövas  och inte få reda på att de har en verklig räddare, nej, in i sagorna och Harry Potters värld……

Om jag gör reklam för Jesus på stan´så kanske de kommer och talar om för mig att det är förbjudet. Om jag har en Jesuströja på mig eller en keps, så kanske jag blir nedslagen av ett gäng…vet ej, men jag tycker det är märkligt att de troende inte går hela vägen och gör mer reklam för Jesus. Det får man inte i svensk tv eller radio. Nej. Men man får prata om evolution och om att Jesus kanske duger , eller hur var det? Eller man får prata om ur hyllad Jonas Gardell blev på sitt senaste uppträdande i en kyrka nånstans i Sverige?

Usch och fy, säger jag, som anser att Sveriges folk är ett sådant folk som inget vill veta. De vill inte veta att JESUS helar och upprättar och att han har Frälsningens gåva till alla som vill ha den…just det, till alla som vill ha den.  Och hur skulle de kunna vet då? eftersom inte människor visar på Jesus? Undrar hur många det är som verkligen vill lära känna Jesus på djupet och vill följa honom?

 Fundera på det, och fundera på om DU vill följa honom, även i tider då det kostar på och all reklam är borta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.