Bibelord /Joh 3:27 och Johannes döparen

 

Det är många som  vill   ifrågasätta   vår tro på Jesus Kristus. Men det vi då kan göra som troende och efterföljare är ju helt enkelt att  fortsätta att vittna om Jesus. Det är ju vår uppgift och det var det som Jesus gav oss order om i missionsbefallningen.

Johannes döparen var också en människa som blev ifrågasatt på alla möjliga vis. Johannes döparens lärjungar tyckte inte om att folket ägnade Jesus större uppmärksamhet än de visade Johannes. Vad var detta som hände? Jo det var ren och skär avundsjuka. Det vi alltid måste komma ihåg är att vår uppgift är att få folk att följa JESUS KRISTUS, inte att följa OSS.

Johannes döparen säger i Joh 3:27
*En människa kan intet taga, om det icke bliver henne givet från himmelen.”  /Gud i himmelen bestämmer varje människas uppgift. Johannes uppgift var att röja väg för Jesus Kristus.

Johannes måste fortsätta med den uppgift han hade fått från Gud, den  kallelse han hade fått. OM han hade följt Jesus hade han inte kunnat fortsätta med det Gud ville han skulle göra.
Johannes viktigaste uppgift var ju att visa på Kristus. Det var heller inget som hindrade honom från att  göra denna uppgift, fastän Jesus nu hade trätt fram och inlett sin uppgift.

Gud är så god och han vet precis VEM han skall använda och till VAD.

Lita på att Gud för dig fram i det DU skall göra och tveka inte att fullfölja det han ger dig.
Gud vet ju bäst vad du är lämpad till och HUR han vill ha ditt liv. Vad har du då att sätta emot, och skulle du vilja gå emot Guds ord?

Acceptera och förstå som troende att det aldrig någonsin är LÄTT att följa Jesus, men det är faktiskt underbart på så många vis!.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.