Bibelord /Jesaja..Rom

witns013.gif 

Människor söker frid med Gud, förtvivlat söker de en fristad, ett lugn, en övertygelse, men de kanske inte vet hur de ska finna den friden i hjärtat som Gud vill ge!

 I Jesaja 48 kan vi läsa om friden från Gud. Här berättar Jesaja om de landsförvisade judarna, om hur de lämnar Babylon, och hur de gick genom Röda gavet, äntligen befriade. Om du är fången skall du veta att Gud gör dig fri!

Människor ropar så mycket efter frihet, efter tröst, efter trygghet. Och de håller på att ropa så länge som de inte förstår att de måste ta första steget och vända sig bort från all sin synd och våga närma sig Gud.

OM man inte tror på Gud och hans allmakt, då är det svårt att få finna frid i sitt hjärta. Jesus Kristus har frigjort oss, köpt oss med sitt blod. Bryr man sig inte om det budskapet? Efesierbrevet 2:14 säger: *Genom Kristus har vi fått vår gemensamma frid. Han har förenat judar och icke-judar och rivit ner den mur av förakt som stod emellan oss.*

Och Rom 5:2 säger: På grund av vår tro har han fört oss in i den förmånliga ställning som vi nu befinner oss i, och vi ser med glädje och visshet fram emot att bli allt det som Gud har tänkt att vi ska bli.*

Paulus gör klart att vi kommer att vinna en slutgiltig seger, men att mycket måste övervinnas på vägen dit. Därför måste vi ha friden i våra hjärtan då det stormar runt omkring oss. Har vi inte friden bvlir vi uppgivna och rädda. Men den som har Kristus behöver aldrig vara rädd. Den helige Ande fyller våra hjärtan med kärlek, och därför kan vi frimodiga gå ut och förkunna evangelium och lära oss att leva så som Gud vill.

 Jesus Kristus har en gång för alla förklarat oss icke skyldiga.Gläd dig i ditt förhållande till Gud och sök honom ännu mer,  för andras liv,för ditt liv, för friden och kärleken.

*Man kommer aldrig någonstans i det andliga livet utan ett hjärta som glöder.* J Edwards

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.