Att bli frälst /Rom 4

                      Alla människor behöver Jesus!

Frälsningen som gåva. Detta har jag tagit med tidigare här på sidan, men jag vill påminna om orden i Romarbrevet: 

Det är omöjligt att bli frälst genom att tro på lagen. Vi kan läsa följande i Romarbrevet kap 4:1-8     *Abraham var mänskligt sett den judiska nationens grundare. Vad var hans erfarenhet av att bli frälst genom tro? Var det på grund av hans goda gärningar som Gud tog emot honom? Om det var så, då hade han haft något att skryta med. Men från Guds sida sett hade Abraham inte alls någon anledning att berömma sig själv. För skriften säger oss att Abraham trodde på Gud, och det var därför som Gud förlät honom hans synder och förklarade honom rättfärdig. Men förtjänade han inte rätten till himlen genom alla de goda gärningar han gjorde? Nej, frälsningen är en gåva. Om man kan förtjäna den genom att vara god så är den inte gratis. Den ges inte som ersättning för något vi uträttar. För Gud förklarar en syndare oskyldig bara genom hans tro på Kristus, som räddar honom från Guds vrede. Kung David beskrev en människas befriande och oförtjänta glädje när hon förklaras “icke skyldig” av Gud genom att säga: “Vilken lycka för dem som fått sin skuld förlåten! Vilken glädje när synderna plånas ut. Vilken befrielse det blir för dem som bekänt sina synder.” Rom kap 4:1-8

Alltså: Det är omöjligt att bli frälst bara för att man lyder lagen. Man kan bara bli frälst genom att tro.

Man kan undra: Är min tro tillräckligt stark för att frälsa mig? Men då har man fullständigt missförstått det hela. Det är JESUS som frälser, inte våra känslor eller handlingar, och han kan frälsa oss hur svag vår tro än är.

JESUS erbjuder frälsningen som en GÅVA därför att han älskar oss, och inte för att vi har förtjänat det genom att uppvisa en stark tro.

Men vad har då tron för BETYDELSE?

Tro är att LITA på och ha FÖRTROENDE för JESUS och att TACKSAMT och VILLIGT ta emot hans underbara GÅVA.

Tro fungerar vare sig den är stor eller liten, försiktig eller frimodig, eftersom Gud älskar oss.

Att komma till Gud och bekänna sina fel och sin ånger..han tar emot alla som vill komma till honom.

*Din sorg förbyts i glädje, ditt mörker blir till ljus, när Jesus Kristus kommer med renhet till ditt hus.* Åke Olson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.