Evangelium / Evangelisera som Jesus

 

 

Hur vill Jesus att vi evangeliserar? Det är nog väldigt skilda uppfattningar om den saken, för somliga vill inte evangelisera alls.

 Men om vi tittar på vad Jesus säger i Matt 9:10, så läser vi om att Jesus skadade sitt rykte…

*När Jesus och hans lärjungar senare åt middag i Matteus hem fanns det bland gästerna många av hans kolleger men även en del annat ökänt folk. Fariséerna var upprörda: “Hur kommer det sig att er lärare umgås med sådant slödder? ” frågade de lärjungarna.

Jesus hörde det och svarade:

 “Därför att de som är friska inte behöver någon läkare! Det är de sjuka som behöver det!” Sedan tillade han: “Gå härifrån och försök förstå vad Gud menar när han säger:

“Det är inte era offer och era gåvor som jag bryr mig om, utan att ni visar medlidande.”

Min uppgift här på jorden är att föra syndare tillbaka till Gud, inte ta mig an dem som redan känner honom.”

Här är Jesus suveränt härlig tycker jag. Jesus åt ihop med syndare, Jesus åt ihop med Matteus som var en bedragare, men Jesus fann ju honom och förändrade honom.

Guds budskap kan alltså förvandla vem som helst, det ser vi här, och vi ser fler saker: Fariséerna behövde hela tiden något att anklaga Jesus för. Därför trodde de att Jesu umgänge med tvivelaktiga personer kunde vara ett sätt för dem att komma åt honom. Vi måste komma ihåg en sak:

Den kristnes mål är INTE att bli populär, glöm det.

 Vi skall följa Jesu föredöme och meddela de glada nyheterna, till fattiga, ensamma och utstötta, och inte bara till trevliga, begåvade, och intressanta människor. Jesus talar här om vad Gud säger om medlidande; och Jesus säger att det är det största man kan göra är att visa medmänsklighet.

Visar vi alltid medmänsklighet? eller är vi själviska och vägrar se de utstötta och vad vi kan göra för dem?

2 thoughts on “Evangelium / Evangelisera som Jesus

  1. Hej Jakob! Tack för ditt besök här och din goa kommentar! Ja visst måste vi finnas som pratar och skriver om Jesus. Jag var inne på din sida och läste om din bok, denverkar väldigt bra, och jag återkommer till den.
    Bless U!/Maria

  2. Underbart med människor som vill dela med sig av sin tro på Jesus! Jag har skrivit en bok om hur vi kan göra det på ett sätt som är både bibliskt och effektivt. Välkommen att besöka hemsidan !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.