Bibelord /Jer 23: Bibelord /Jer 23:29-32 Falska profeter

 

 *Är icke mitt ord såsom en eld, säger HERREN, och likt en hammare som krossar sönder klippor? Se, därför skall jag komma över profeterna, säger HERREN, dessa som stjäla mina ord, den ene från den andre; Ja jag ska komma över profeterna, säger HERREN, dessa som frambära sin egen tungas ord, men säga: *Så säger HERREN.*   Ja, jag ska komma över dem som profetera lögndrömmar, säger HERREN, och som, när de förtälja dem, föra mitt folk vilse med sina lögner och sin stortalighet, fastän jag ike har sänt dem eller givit dem något uppdrag, och fastän de alls icke kunna hjälpa detta folk, säger HERREN.*

Det finns gott om människor som profeterar falskt och gott om människor som inte kan tåla en sann profetia. Och var finns profeterna idag…som kan väcka människor…/M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.