Bibelord Hebr 11:6 Tro

ijiw001s5.jpg 

Gläde i Gud, ja det har vi. Den helige Ande vill få oss att känna oerhörd glädje, för den helige Ande driver ut all fruktan, och vad är då fruktan: Rädslan för att falla, att inte göra rätt enligt Gud, att bli avskurna från Gud. Så har inte Gud tänkt.

Han har tänkt att vi ska gå vidare i glädje, för att vi är hans barn. Och genom att vi är det och är i Honom, så kommer vi att segra, även om allt ser omöjligt ut i våra liv–Gud har kontrollen och vet vad vi orkar och inte orkar.

Så få kristna har denna äkta glädje i Gud, för de tänker mer på problem än de tänker på Guds storhet och Nåd.Många kristna ser Gud som en vred man, som är beredd att slå dem. MEN sådan är inte Gud. Han är vår Far, men många inser inte det till fullo. Gud vet när vi fått nog av elände och bekymmer och han vänder allt till det bästa!

Så du som är kristen: Går du omkring mer som död än som levande? Det största problemet en kristen har är att den inte har det förtroende för Gud som den borde ha. Jesus dog för oss alla och tog bort vår synd- att inte tro. Vi fokuserar på synder, inbillade eller riktiga synder och tror att Gud skall låta piskan vina över ryggarna på oss, men så är det inte, för Gud säger, du är förlåten i och med vad Jesus gjorde på korset.

 Res dig upp människa, och var fri. Hans Ande vill ständigt påminna oss om att vi är fria och värdefulla och älskade.

Hebreerbrevet 11:6 säger: *Man kan aldrig få Guds välsignelse utan att tro och lita på honom. Den som vill komma till Gud måste tro att Gud finns och att han belönar dem som verkligen söker honom.* Därför: När du tagit emot Gud i ditt hjärta och helhjärtat vill ledas av honom i kärlek och arbete för honom, då vet du liksom i versen här att du är beskyddad och älskad, och att Gud går före dig och visar dig vägen. SÅ gå nu ut i hans kärlek och var en medarbetare.

*Din sol går upp för ond och god, för alla som för mig. O, må jag så i tålamod och kärlek likna dig.* J O Wallin

2 thoughts on “Bibelord Hebr 11:6 Tro

  1. Hej Ritva! Tack för din kommentar! Gud är god, stor, mäktig, och alldeles underbar. Jesus lever och älskar oss….. Innerlig kram f Maria Vi hörs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.