Bibelord /Apg 16:31

   cb030210.jpg

Det finns ett bibelställe som jag verkligen tycker om och ofta refererar till.
Det handlar om frälsning till vår släkt, vår familj. Bibelordet är: APG 16:31 och lyder:
*Tro på Herren Jesus, så blivet du med ditt hus frälst.* Ja det tror jag på.

En berättelse om detta:

En kvinna i Wisconsin gav sitt hjärta till Jesus och accepterade honom som sin frälsare. Samma kväll läste hon i sin Bibel detta ovanstående bibelställe.

Hon föll ned på sina bara knän och gjorde anspråk på den sista delen av versen som ett löfte att Herren skulle frälsa hennes man. Hennes man skulle följa med henne till kyrkan och gå fram för att ta emot Herren. Men henns man råkade höra när hon bad. Han blev rasande. “Håll mun, kvinna!” Försök inte med det där religiösa snacket på mig!”
Kvinnan kom tillbaka till kyrkan kvällen därpå och klagade:

“Jag kan inte fatta det här! Ända sedan jag började bedja för min man har han blivit värre och värre!” Pastorns svar blev: Prisad vare Herren!
Guds vägar är INTE som dina vägar. Den människa som blir arg är närmare Gud än den som är likgiltig. I Upp 3:15-16 står det: Jag ösnakr att du vore antingen kall, eller varm…men nu, då du är ljum…skall jag utspy dig ur min mun.”

Eftersom hon gjort anspråk på bibellöftet, var hennes man redan närmare Gud än förr./När du börjar be för någon att hon skall ta emot Jesus, måste du inse att Gud kommer att låta det ske på SITT sätt. Men du kan lita på att det kommer att ske ett under.

Guds vägar kan vi inte förstå, men vi kan prisa honom och tacka honom för att de människor vi ber för skall bli frälsta och räddade. Amen.

6 thoughts on “Bibelord /Apg 16:31

 1. Hej Marica Jaa det är ett härligt bibelord, det är fantastiskt vad vi kan få lära oss. Bibeln är sann och underbar och den får vi leva utav, HANS ORD. Vi ska åberopa de löften Gud har för oss alla. Kram f Maria

 2. Amen! Vilket fantastiskt bibelord! 😀 Jag har aldrig reflekterat över det. Tack för att du uppmärksammade det! 🙂 Ber självklart för mina nära och kära. Kram

 3. Hej Janne Våra handlingar skall visa var vi står, men inte alltid är det lätt, och vad gäller våra släktingar o vänner har vi ett stort ansvar, men Gud har det största och sista svaret för dem, vi får lita på att han gör resten av “jobbet”.

  Jag är också ganska så motvalls, och borde kanske hålla mun i bland, men min mun skall tala Guds ord, och jag ser att människor inte alltid tycker om mig för att jag vill gå med Gud, men jag kan inte ta häsnyn till vad andra tycker, jag vill göra det som Gud tycker.

  Ja vi ska hänge oss åt Gud, det är det viktigaste vi har att göra.
  DHA ska styra oss, leda oss genom allt.Allt kommer att bli så bra!
  Kram till dig. /Maria

 4. Handlingar talar tydligare än ord!

  Och vi kristna lever halvt i den andra världen.
  Det kanske vi inte kan göra något åt.

  Jag ber för mina släktingar, och ser att de har en längtan efter Gud.

  Jag är en ganska “motvalls” person!
  Och de tror inte att Gud kan vara som mig.

  Så negativ till “världen”.
  Det är Han inte heller!

  Jag kanske borde hålla min mun.

  Hänge mig åt Gud.
  Han vet.

  Vad svårt det är att hålla sin mun och tjäna, ibland!
  DHA hjälper oss, annars går det inte!

  Kram Maria!

 5. Hej Kyllikki Jag önskar verkligen att dina barn blir frälsta, vi fortsätter att tacka Herren för dem.
  Herren vet och vi får tacka.
  Kram Maria

 6. Hej Maria!
  Jag önskar innerligt att mina barn blir frälsta!De blir arga på mig då jag talar om Gud med dem,det är gott att veta att de är nära Gud!
  Kram Kyllikki

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.