Ett ord idag / Familj

Familjen som samhällets grundsten
“Familjefrågan är en ödesfråga för samhället precis som abortfrågan. […]

Därför är det extra sorgligt att även vissa kristna samfund inte står fast i stödet för familjen genom att i queer-ideologernas anda ge upp äktenskapets könskomplementaritet.”

Reflektion
Hela texten Familjen och respekten för livet ödesfrågor för samhället  av Bengt Malmgren är ett läsestycke väl värt att fundera över i den samhällsprocess som ständigt pågår med ny lagstiftning där gränser ständigt flyttas utåt i liberalismens och socialismens konsensus – och i demokratins namn (se EXKURS nedan).

Läs även andra intressanta bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,

EXKURS Demokratin är hittills det minst dåliga styrelseskicket, men – kanske – inte det bästa. En av dess allvarligaste begränsningar är majoritetsdiktaturen. De flesta stora ting i denna värld har utförts av minoriteter. Det främsta exemplet är Jesus Kristus. Kirkegaard beskrev en gång majoritetsproblemet med orden: “Massan är lögnaktig.” Majoriteten kan ibland ha rätt, och minoriteten kan ibland ha fel. Den som förletts att tro att majoriteten alltid har rätt, den bör fundera över de historiska exemplen Kopernikus och Galileo.

Henrik Ibsen skildrar i dramat En folkefiende hur Doktor Stockmann, huvudpersonen, funnit gift i stadens vattentäkt. Stockmann ropar till folkmassan som kastar sten genom hans fönster: “Jag revolterar mot den urgamla lögnen, att majoriteten alltid har rätt… Hade majoriteten rätt, då den bara stod och såg på, medan Jesus korsfästes?”

En av demokratins allvarliga vanföreställningar är att majoriteten alltid har rätt. Men, det är väl inte sant. Den har nästan alltid fel… :://Mission XP-Blogg/D Selander

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.