Bibelord /Älska inte världen / Falska under..

 

Älskar du världen?  Vet du vad Gud sätter värde på?  Självbehärskning, generositet och ödmjukhet.

Att älska världen är att följa själens begär efter allt det som människan söker och strävar efter utan Gud, men i Guds namn. Det kan vara makt, rikedom, position, ett bekvämt liv, egenrättfärdighet – allt för att tillfredsställa och upphöja sig själv. Det är köttets begär efter tillfredsställelse som leder till högmod – ”stank och jäsning” (uppblåsthet) i salvoberedarens/parfyrmerarens salva.

Att älska världen är att föra in dess tankar och system i församlingen. Det bygger på människans starkhet och kompromissar för att vara människor till lags. Därför kan det locka människor med sin underhållning och själiska kärlek (grek. filadelfia) eftersom den talar det ”världens människor vill höra” (1 Joh 4:5). Men det för på vägar bort från den smala vägen, som är ett ständigt beroende och förtröstan på Guds Ande.

1Joh 2:16 Ty allt som finns i världen, köttets begär och ögonens begär och högmod över livets goda (självsäkerhet, tron på sina egna resurser som leder till oberoende av Gud), det kommer inte från Fadern utan från världen.

Matt 6:32 Efter allt detta söker hedningarna, men er himmelske Fader vet att ni behöver allt detta. 33 Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också.

Jag tror det är viktigt att tänka på och ta till sig dessa bibelord allt oftare, ja jämt, för världen vi har är ganska så förfallen. Världens timme är snart slagen, precis som det står om det i Guds Ord.  Fyll dina tankar med det som han vill, ha hans sinne som förebild och lyd honom och tjäna honom i allt.

***********och:

På tal om falska under och tecken så kolla in den här videon från Fort Lauderdale i USA >> guldstoft + diamanter menar man vara tecken på Guds välsignelse.

Bibeln säger att i ändens tid skall falska vägvisare komma och förleda människor bort från vägen. Och det som skall känneteckna dem är att falsk under och tecken skall bekräfta att den falska vägen skulle vara sann.

Sanna vägen är korsets väg och välsignelsen är en rening från all ondska.  www.elvorochjanne.se

 /Älska inte världen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.