Att berätta/ Profeten Hesekiel /Räkenskap inför Gud

 

Stackars människor, när de ser att de levt på en lögn, och att verkligheten är så mycket hemskare än de någonsin kunde anat. Ja dessa rader skriver jag för att det är verkligen förvirrat i världen nu. Orden här nedan är från ett annat inlägg, men jag vill ta med dem igen för kriserna kommer att avlösa varandra…..

The Ekonomic Collapse  varnar för att köpa guld som bara finns på papperet när man köper option. Vad kommer att hända när investerare börjar kräva fysisk leverans? Det kommer att bli kaos. Idag finns det långt ifrån så mycket fysiskt guld (guldtackor) som det görs affärer med guld. ”Det du äger som står på ett papper kommer inte att vara värt mer än papperet det är skrivet på!” Påminn dig också om vad D Wilkerson skriver om ekonomin och guldet.

(Vem var..?)       HESEKIEL:

—–Hesekiel var verkligen en väktare på muren och han hade det inte lätt. Känner vi till några sådana som Hesekiel idag? Hör du dem eller ser du dem?  Hesekiels uppdrag var riskfyllt. Han hade som vaktpost ett stort ansvar..

Hesekiels uppdrag var att tala om för sina landsmän att var och en personligen måste göra räkenskap inför Gud.  Har vi sådana profeter idag som går ut och talar om räkenskap?

 ….Gud förväntade sig att hans folk skulle tillbe honom och lyda honom.
Hesekiel fick ett lika omskakande möte med Gud som Jesaja hade haft cirka 150 år tidigare, och liksom sin föregångare så blev Hesekiel aldrig mer sig lik efter denna erfarenhet.

Hesekiel var utbildad till präst, och kallad av Gud till profet.
Hesekiel mottog Guds budskap i form av syner och tolkade dessa för folket.
Hesekiel var Guds språkrör för judarna under fångenskapen i Babylon.
Gud hade gett honom en karaktär och en personlighet som passade hans uppdrag att konfrontera ett envist och motsträvigt folk.

Nyckelverser: * “Därefter fortsatte han: “Du människa, låt alla mina ord sjunka djupt ner i ditt eget hjärta! Lyssna själv till dem mycket noga. Sedan är du redo att gå till dina landsmän i landsflykt, och vare sig de lyssnar eller inte, ska du säga till dem: Så säger Herren Gud!”.  /Hes 3:10-11  Läs Hesekiels bok, daterad  omkring 571 f Kr. /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.