Bibeln/Hebr 1:1.Hebr 4:7. Hebr 8:13 /Jesus är HERRE

 

Hebreerbrevet:
Kristus är överlägsen: Brevet visar att Jesus verkligen är Gud. Han är den yttersta auktoriteten vad det än gäller, större än änglar och större än någon religion och överlägsen varje judisk ledare (som t ex Abraham, Mose eller Josua) och varje präst. Han är den fullkomliga uppenbarelsen av Gud. Det är bara Jesus som kan förlåta din synd.Genom sin död på korset har han skänkt dig förlåtelse och frälsning. Du kan få frid med Gud och verklig mening med livet genom att tro på Jesus.

Överstepräst: I Gamla testamentet var översteprästen folkets representant inför Gud. NU är Jesus vår förbindelselänk med Gud. Det finns ingen annan eller bättre väg till Gud.Jesus är det fullkomliga ställföreträdande offret, en fullvärdig representant för oss inför Gud.

I vår svaghet kan vi med förtroende vända oss till Gud för att få förlåtelse och hjälp.

Vi blir frälsta från vår synd när vi tar emot Jesus i tro, men samtidigt uppmanas vi att gå vidare och växa till i denna tro. Genom vårt förhållande till Kristus kan vi leva ett fullkomligt liv, avskilda för att tjäna honom, och samtidigt utvecklas och mogna.

Vad är tro? TRO är att sätta sin tillit till Gud. Guds frälsning finns i hans son Jesus – den ende som kan rädda oss från synd. Om du tror att Jesus helt och fullt kan frälsa dig kommer Gud att förlåta dig fullständigt. Ett liv i lydnad och sanning är något som han verkligen uppskattar.

Uthållighet: Tron gör det möjligt för den troende att möta prövningar och frestelser. ÄKTA tro innebär bland annat en överlåtelse att leva i Guds närhet även när det stormar. TÅLAMOD ger karaktär och leder till seger.

Brevet till hebreerna beskriver i detalj hur Jesus Kristus uppfyller Gamla testamentets löften och profetior. Judarna trodde på de gammaltestamentliga skrifterna, men de flesta vägrade acceptera att Jesus skulle vara den efterlängtade Messias. Mottagarna till detta brev är troligen judekristna. De hade god kunskap i skrifterna och de hade bekänt sin tro på Kristus, men på grund av tvivel, förföljelse eller falsk undervisning var deras kristna tro i farozonen och de var när att återgå till den judiska tron.  /Hebr 1:1
Syfte med Hebreerbrevet: Att visa på fullkomligheten och storheten hos Jesus. Läs hebreerbrevet.

David Wilkerson säger:
Gud hjälpe oss i dessa osäkra dagar att “ta oss i akt”, så att ingen av oss blir förhärdad i hjärtat på vår prövnings dag. Du tänker kanske att du aldrig skulle kunna förhärda ditt hjärta. Men svåra tider och vedermödor är garanterade att komma till alla som följer Jesus, ingen är undantagen. Därför, ”I dag, om ni får höra hans röst, må ni icke förhärda era hjärtan” (Hebr 4:7).
Nu är tiden inne för att få det rätt ställt med Gud eftersom den här generationen har förlorat sin fruktan för honom.
Här är vägen till undergång: när det inte finns någon Gudsfruktan kvar i landet. Skriften talar gång på gång om Gudsfruktan: ”Frukta HERREN, och fly det onda” (Ords 3:7). ”Att frukta HERREN är att hata det onda” (8:13). ”Genom barmhärtighet och trofasthet försonas missgärning, och genom HERRENS fruktan undflyr man det onda” (16:6).

/Maria/ önskar dig en dag idag där du kommer ännu närmare Gud.

2 thoughts on “Bibeln/Hebr 1:1.Hebr 4:7. Hebr 8:13 /Jesus är HERRE

  1. Hej Janne och Tack! Jag tycker så mycket om Hebr.brevet, ja det är sannerligen så, HAN ÄR och HAN KOMMER IGEN, det får vi ju verkligen reda på här, och Trons kapitel 11….Jesus är HERRE.
    /Maria:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.