Bibeln /Vem var Simson? Svar får du här

Vem var Simson? Han var den starke mannen med det långa håret…. Om  honom kan du läsa i Domarboken, som handlar om Guds dom över synden, och den handlar också om att Gud  förlåter och upprättar var och en som ångrar och bekänner sin synd. Trolig författare till boken är Samuel.

Simson: Det är sorgligt att bli ihågkommen för vad man skulle ha kunnat bli men aldrig blev. Simson hade oerhörda förutsättningar. Få människor har fått en sådan start i livet som han. Hans föräldrar hade länge längtat efter barn och Simson föddes genom Guds direkta ingripande. Han var utvald till att bli en särskild Guds tjänare och till att inleda befrielsekampen mot filistéerna, som så länge förtryckt israeliterna. Gud utrustade honom med en enorm styrka. Den skulle hjälpa honom att verkställa Guds plan.

Simson roade sig själv och sina vänner genom att i tid och otid demonstrera sin styrka och ta sig ur svåra situationer som han själv försatt sig i. Men kanske är det framförallt hans brist på karaktärsstyrka  i förhållandet till Delila som får oss att se honom som en misslyckad person. Vi minns honom som den av Israels domare som tillbringade sina sista dagar med att tröska säd som fånge hos fienden. Vilket slöseri med kraft och begåvning!

Ja, Simson slösade bort sitt liv. Han kunde ha gjort nationen starkare. Han kunde ha fått folket att återuppta sin tillbedjan av Gud. Han kunde ha drivit bort filistéerna. Men trots att simson inte gjort något av detta nåddes ändå det mål som Guds ängel hade förutsagt vid mötet med hans föräldrar innan han föddes. Simsons sista kraftprov blev inledningen till en befrielsekamp mot filistéerna som skulle pågå under en lång tid.

Det är intressant att notera att Nya testamentet varken nämner Simsons tillkortakommanden eller hans kraftprov. I Hebreerbrevet nämns han tillsammans med andra hjältar i Gamla testamentet som “de som trodde på Gud…och fick se Guds löften uppfyllas” I sin sista stund inser Simson äntligen sitt beroende av Gud. Gud vände hans död till seger. Av Simsons liv kan vi lära oss att det aldrig är för sent att börja om på nytt. Hur vi än har misslyckats i det förflutna kan vi idag och varje kommande dag tro på Guds löften och lita på att hans plan med oss går i uppfyllelse./Bibeln

Ja Simson var en speciell människa, läs om honom i bibeln /Domarboken/ och du kommer att få spännande läsning!

6 thoughts on “Bibeln /Vem var Simson? Svar får du här

  1. Ja Sverige behöver Gud och hans välsignelse. Men de tycks inte förstå det, Sverige är ju det mest sekulariserade landet i världen säger man..Det är illa.
    /Maria

  2. meillä menoa ja odotamme oloa Jeesus Kristus Nimessäsi perhevajaamme puolesta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.