Bibeln / Varning för Hyckleri Luk 12

 

Jesus varnar för hyckleri.

Luk 12:1  Då nu otaligt mycket folk var församlat omkring honom, så att de trampade på varandra, tog han till orda och sade, närmast till sina lärjungar: “Tagen eder till vara för fariséernas surdeg, det är för skrymteri.
Luk 12:2  Intet är förborgat, som icke skall bliva uppenbarat, och intet är fördolt, som icke skall bliva känt.
Luk 12:3  Därför skall allt vad I haven sagt i mörkret bliva hört i ljuset, och vad I haven viskat i någons öra i kammaren, det skall bliva utropat på taken.
Luk 12:4  Men jag säger eder, mina vänner: Frukten icke för dem som väl kunna dräpa kroppen, men sedan icke hava makt att göra något mer.
Luk 12:5  Jag vill lära eder vem I skolen frukta: frukten honom som har makt att, sedan han har dräpt, också kasta i Gehenna. Ja, jag säger eder: Honom skolen I frukta. –
Luk 12:6  Säljas icke fem sparvar för två skärvar? Och icke en av dem är förgäten hos Gud.
Luk 12:7  Men på eder äro till och med huvudhåren allasammans räknade. Frukten icke; I ären mer värda än många sparvar.
Luk 12:8  Och jag säger eder: Var och en som bekänner mig inför människorna, honom skall ock Människosonen kännas vid inför Guds änglar.
Luk 12:9  Men den som förnekar mig inför människorna, han skall ock bliva förnekad inför Guds änglar.
Luk 12:10  Och om någon säger något mot Människosonen, så skall det bliva honom förlåtet; men den som hädar den helige Ande, honom skall det icke bliva förlåtet.
Luk 12:11  Men när man drager eder fram inför synagogor och överheter och myndigheter, så gören eder icke bekymmer för huru eller varmed I skolen försvara eder, eller vad I skolen säga;
Luk 12:12  ty den helige Ande skall i samma stund lära eder vad I skolen säga.”
______________

Rädsla för hån och motstånd kan försvaga vårt vittnesbörd för KRISTUS.Människan klamrar sig fast vid det som är fridfullt och behagligt, till och med på bekostnad av vandringen med Gud. Jesus påminner oss om att vi ska frukta för de eviga konsekvenserna och inte tänka så kortsiktigt. Tillåt inte fruktan för en människa eller en grupp att hindra  dig att stå upp för Herren.

Människor tycker olika saker om oss , låt de tycka vad de vill, vårt verkliga värde bestäms av Guds uppfattning. Det är Guds kärlek till oss som gör oss värdefulla.

Lärjungarna fick tre år med Jesus, med undervisning och praktisk tillämpning. När vi studerar Guds ord och ber den helige Ande om hjälp att förstå så kommer Gud att hjälpa oss på det sätt som han anser är bäst. Vi kommer att föra fram sanningar- för det vill Gud.  /Maria

2 thoughts on “Bibeln / Varning för Hyckleri Luk 12

  1. Hej Marie! Det var roligt att höra, det glädjer mig så mycket att man /du tycker om att komma in här. Man gör vad man kan för att hålla sidan igång, med Herrens ord och aktuella händelser.
    Gud välsigne dig och din dag och alla dagar! Kram f Maria!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.