Bibeln / SYND. Tidn Dagen artikel

 

När människan spelar Gud
Publicerad: 2011-06-26
Birger Thureson Tidn Dagen
 

Hindustan Times berättar ett skakande exempel på hur människan spelar Gud med den medicinska teknikens hjälp. Historien återges av Dagens Nyheter.

I den indiska staden Indore har läkare bytt kön på över tusen flickor mellan ett och fem år. Därefter har de utsatts för hormonbehandling. Allt efter önskemål från föräldrar, som hellre vill ha en pojke än en flicka.
 
Ett annat sätt är att använda fosterdiagnostiken som sorteringsinstrument och abortera kvinnliga foster innan de fötts fram, enligt Hindustan Times. 

 
Den här tendensen att missbruka den medicinska kunskapen och tekniken är inget fenomen begränsat till Indien. Långt därifrån.

 
När människan spelar Gud med teknikens hjälp, då riskerar människovärdet att relativiseras. Det är ett tragiskt faktum som får alltför lite uppmärksamhet och utrymme i debatten.

_________

Konstigt, att ingen debatt öppnats om detta gräsliga beteende. Ja- det är sant att människan spelar Gud, upphöjer sig själv till Gud genom att göra dessa saker som det står om i artikeln. Varför hörs inga röster, när man vet att detta förekommer inte bara i Indien utan i masor av länder?  /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.