Bibeln/S Sjöberg Bekvämligh.Dagen/Undersök,reagera

 

Stanley Sjöberg om pingstkyrkor och kristendom Stanley Sjöberg:

Bekvämligheten måste motarbetas
På de platser i världen där det finns väckelse satsar människor helhjärtat på sitt sammanhang. I Sverige är det bekvämligheten som styr.

Läs mer: http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=245190

************************

AlertSweden:
Som nyfrälst och många år framåt sprang jag ut och in i “kyrkor”. Jag var medlem i en pingstkyrka, en missionskyrka och en EFK-kyrka och jag besökte ett antal andra samfund/kyrkor/organisationer.

Jag är tacksam till Gud att Han till slut lät mig förstå att det jag egentligen visste från början var sant nämligen att Herren Gud och Jesus Kristus inte bor i byggnader av sten utan i pånyttfödda människors hjärtan.

Att pingstkyrkor och andra samfund har många medlemmar visar inte att det finns många kristna i landet. Det finns inget som säger att dessa människor är kristna.

Ett tecken på att man är kristen är att man har Guds Ande, som den som tror har fått i pånyttfödelsen. (Johannes evang. 3:3)
1 Petrus 2:5 Och låt er själva som levande stenar byggas upp till ett andligt hus, ett heligt prästerskap, som skall frambära andliga offer som Gud tack vare Jesus Kristus tar emot med glädje.
Apostlagärningarna 17:24 Gud är den som har skapat världen och allt som är i den. Han som är Herre över himmel och jord bor inte i tempel som är gjorda av människohand.

Det finns ingen likhet mellan den församling (ekklesia) som vi kan se i NT och med det som vi kallar för församling idag – /samfund/organisationer/kyrkor etc.

Inte konstigt att jag kände mig obekväm i dessa sammanhang, som är skapade av människor och inte av Gud!

****************
I Nya Testamentet kan du inte heller se att Guds sanna församling ska ge tionde som Stanley Sjöber talar om. Det är en lögn från Satan liksom han har ljugit om vad som är en Guds församling enligt Skriften!

Här är två artiklar för dig som är en “Berean” (en som undersöker i Skriften vad som är sant):
The Evangelical Subculture. “Like Joining a Club”:
http://www.apostasywatch.com/TeachingDiscipleship/ArticlesFromOtherAuthors
/TheEvangelicalSubculture/tabid/203/Default.aspx

Och om TIONDE kan du läsa här: “Under the Law or Led by the Spirit”
http://www.seekgod.ca/tithing.htm

Och här är en svensk länk som du kan få info från om kyrkor/församling etc.

Men var en “Berean” och kolla själv med Skriften för att se om det som skrivs är sant!

Tro inte på vad människor säger utan var ledd av den helige Ande och Skriften/Guds Ord!

**********************

Och här är en svensk länk som du kan få info från om kyrkor/församling etc.
http://www.algonet.se/~allan-sv/INDEX2.HTM

Uppenbarelseboken 18:4

Och jag hörde en annan röst från himmelen säga:
“Drag ut ifrån henne, ni mitt folk, så att ni inte gör er delaktiga
i hennes synder och får er del av hennes plågor.
Artikel från Alert Sweden /Tack/

http://alertsweden.blogg.se/2011/january/stanley-sjoberg-om-pingstkyrkor-och-kristendo.html?_tmp=9e9f9bd5811fa1b8e2712f312b7a2ff3ad405555

/Jag har likadana åsikter därför kom detta inlägget här.Människoskapat och människobud som inte stämmer överens med vad Jesus säger, det är inte rätt att vara i./Maria

2 thoughts on “Bibeln/S Sjöberg Bekvämligh.Dagen/Undersök,reagera

  1. Hej Micke, välkommen hit, svar finnes i bibeln. T ex denna länk här nedan, med alla bibelord vi behöver för att få svar på frågan.
    Tiondet i dag mycket till för att försörja församlingarna Ja man kan vara en glad givare, om man verkligen har råd att ge och veta vart det går, men läser man bibelorden noga så ser man viktiga saker att veta.

    Bibelorden här:
    https://gospel.jesuslever.eu/?cat=119 Det finns felaktigheter i människors beteende ang detta så det är viktigt att läsa på! /Hälsn Maria

  2. Jag kan inte läsa hur stort givandet ska vara i NT heller, men Gud älskar den som ger av sitt hjärta – en glad givare. Men jag tror inte man kan säga att det är fel att ge var tioendw. Jeus säger om den frågan att ge det ena, utan att göra avkall på det andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.