Bibeln /Onda makter del 2! Satans plan

 

  Håll  dig  undan

Vi lever i en OND värld där satan styr människor. Det är hårt att veta, ja. Denna sidan skall inte bara handla om att Gud är god (jaa det är han sannerligen) vi ska också påminnas om att man kan gå rakt in i satans plan utan att kunna skydda sig, t ex om man är en icke troende.
Därför att man måste se på helheten och inte bara välja det som man tycker “känns” gott, så kommer jag att ta med de hemskheter som GUD faktiskt talar om i sitt ord.

Satans plan från begynnelsen:
Man kan ha svårt för att förstå vad som egentligen hände då Adam och Eva syndade och vilka konsekvenser det fick:

Adam och Eva fick vad de önskade: kunskapen att skilja mellan gott och ont. Men de fick denna kunskap på ett felaktigt sätt, och detta orsakade dem stort lidande. Satan hade lyckats få dem att tro att de kunde få denna kunskap bara genom att vara olydiga mot Gud. Ibland inbillar vi oss att “frihet” är att kunna göra vad vi har lust till. Men Gud säger att äkta frihet kommer av lydnad och en insikt om vad man inte ska göra. ..Gud sätter gränser.

1 Mos 3:5 Synden:   “Ni kommer att bli som Gud” påstod satan. Detta är mänsklighetens högsta MÅL, och vad vi är skapade till. MEN satan visade Eva FEL väg till målet. 
Han påstod att man blir mer lik Gud genom att ifrågasätta hans auktoritet, det vill säga genom att ta hans plats och själv bestämma vad som är bäst i livet. Men då gör man sig SJÄLV till gud.

Bibeln konstaterar enellertid att du inte blir lik Gud genom att inta hans plats. Du blir det genom att återspegla Guds karaktär och erkänna hans rätt att besluta över ditt liv. På samma sätt som Eva har vi ofta en god och riktig målsättning, men vi försöker uppnå den på fel sätt. Det är som att skaffa sig en politisk position genom mutor. Att betjäna andra är inte längre det viktigaste skälet till att man vill få makten.

Den yttersta SJÄLVUPPHÖJELSEN är att göra uppror mot Gud. Så snart som vi lämnar Gud UTANFÖR våra planer sätter vi oss själva FÖRE HONOM.

DET är precis dit som satan vill få oss!!     

Forts: del 3 /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.