Bibeln; om tidens slut… del 1

 

Vem är jag att sitta och skriva om tidens slut och Jesu återkomst?? Jag vet lika lite som någon annan om vad som kommer att hända, men skillnaden är i alla fall att jag vet mer ändå, eftersom Gud lagt ned evigheten i mitt hjärta.

Eftersom jag är frälst och tillhör Jesus och älskar honom och den helige Ande bor i mig… så har jag en del uppgifter från bibeln som jag tror och litar på.

Så…..

Vi läser lite överallt om larmrapporter, vi läser om hot mot vår jord. Vi läser och proppas fulla av hemskheter. Tänk om allt detta är sant, att vi går mot ett slut? Ja det gör vi, säger jag då. Det gör vi. Men: Den stora frågan är: Hur, var, när?

*Jesus och lärjungarna befann sig utanför templet, det var innan Jesus skulle korsfästas. De tittade på templet och lärjungarna tyckte det var så vackert. Plötsligt sade Jesus:

“Se på allt detta- sannerligen, här kommer inte att lämnas sten på sten, allt ska brytas ner.” (Matt 24:2) Lärjungarna blev bestörta och kom till Jesus och frågade:

“Säg, när skall allt detta hända?” Vad blir tecknet för din återkomst? Vad blir tecknet för tidens slut? (Matt 24:3) Jesu svar finns återgivet i både Matt 24 och Luk 21

Lukasversionen, förkortad, ser du här:
“Se till att ni inte blir vilseledda. Många kommer att uppträda under mit namn och säga: Det är jag, och: Tiden är nära. Men följ dem inte.

Jesus fortsätter: När mi får höra om krig och oroligheter, så tappa inte besinningen. Detta måste först hända, men det är ännu inte slutet.

Och han sade till dem:

“Folk ska resa sig upp emot folk och rike mot rike. Det blir svåra jordbävningar och pest och hungersnöd på den ena platsen efter den andra. Förfärliga ting skall ske och väldiga tecken visa sig på himlen.”

Människor skall förgås av skräck, i väntan på vad som skall komma över världen, ty himlens makter skall skakas.

DÅ skall man se Människosonen komma på ett moln med makt och stor härlighet.

När allt detta börjar, så räta på er och lyft era huvuden, ty er befrielse närmar sig.” (Lukas 21:8-28; Läs detta i sin helhet)

För den som inte är frälst och troende på Jesus, är detta inte så enkelt att förstå, och inte för mig att förklara, eftersom jag vet detta i mitt hjärta, men den som inte har Jesus i sitt hjärta måste få bli pånyttfödd innan man kan gå in på djupare diskussioner.

Jag föreslår att man läser alla evangelierna för att få kunskap om vad som hände på den tiden då Jesus gick omkring här på jorden. I dessa läser man om Jesu tid här och vad som hände då han dog och uppstod igen. Vad hände med lärjungarna, vad hände sedan?

Listan som Jesus gav sina lärjungar visade på tio viktiga tecken. Listan kommer i denna kategori läs forts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.