Bibeln /..och dess texter

 

 namnlos-bibeln.jpg

 Detta inlägg är för den som just börjat bli nyfiken på GUDS ORD och undrar vad bibeln egentligen består utav för texter.

Jag tycker att Bibeln är en underbar bok. Och vad kan man läsa om i den då? Och vad var det som Jesus undervisade om i Nya Testamentet? Det kommer i korta drag här:

*Jesus undervisade om Guds rike. I 8 texter kan du läsa om vad det står i Evangelierna.

Och: du kan läsa om:

*Om TJÄNST och LYDNAD

*BÖN.

*MEDMÄNSKLIGHET

*RIKEDOM

*ÖDMJUKHET

*Guds OMTANKE Och Guds KÄRLEK

*TACKSAMHET

* Liknelser om den kommande domen och framtiden:

   OM JESU ÅTERKOMST

*Om GUDS VÄRDERINGAR

Dessa texter lär dig om Vem Gud är och om Vem Jesus Kristus är och vilka liknelser han berättar om i bibeln. Bibeln är en bok som alla borde känna, och framförallt är bibeln en bok som leder oss genom livet. Du kan också läsa om underverk av Jesus, alla underverk är inte med, varför vet jag ej, men i 35 stycken texter kan du läsa om de under som Jesus gjorde då han var på jorden.

Du kan också läsa om alla de profetior som skrevs om Jesus Kristus och vad som skulle komma att ske, alltså: vad som skett. Du läser alltså om : Gamla Testamentets profetior och om Nya Testamentets uppfyllelser av profetiorna. Uppfyllelsen av gamla Testamentets profetior var ett viktigt skäl till att evangeliernas författare trodde på Jesus som Messias.

*Namnet Jesus, skönt det klingar, låt det ljuda runt vår jord. Inget annat världen bringar hopp och tröst som detta ord. För det namnet hatet viker, för det namnet ondskan flyr. I det namnet skall Guds rike bryta fram när dagen gryr.* D Welander/J Gustafsson   Kram fr Maria

  

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.