Att gråta äkta tårar /SVÄLT och NWO

  

Rik eller fattig, mätt eller svältande? Det är väl den största frågan som vi har att brottas med idag? Jag har personligen aldrig svultit, men jag har saknat både mat och pengar.

Det är inte många i Sverige som svälter idag. Men det finns de som svälter, överallt på vår jord. Det vet du säkert men känner väl att du inte kan göra så mycket åt det. Nu ska vi ju inte skapa katastrofstämning, det är ju inte bra, det kanske är bättre att sopa problemen under mattan, för då finns de ju inte?

Jag tar med ett litet stycke här :”De fattiga är oftast barn. De har aldrig bett om att få komma till världen. Plötsligt en dag så finns de bara där. Hade de haft valmöjligheter hade de definitivt inte valt den här planeten. Framför sig har de några år av svält och smuts, flugor, ohyra, sjukdom… Det är inte mycket detta livet har att erbjuda dessa små- här.

Många av dem upplever aldrig tonåren. På många håll stryker de flesta med under det första levnadsåret. Inte få kommer bara för att vända. Födelsedag och dödsdag blir samma datum. Livet blev bara ett utdraget barnskrik. Så hade verkligen inte Skaparen tänkt sig. “livets oändligt rika gåva”.

Att tillbringa några morgontimmar vid ett matställe för flyktingbarn är en upplevelse man aldrig glömmer. Två långa rader av små människor. Varje barn har sin egen lilla personlighet och representerar ett unikt människoöde, som ingen känner. Vad man ser är inte allt men mycket nog. De smala benpiporna, de stora knäna, de hängande magarna, de ihåliga kinderna och de talande ögonen med den bedjande blicken.

 Ögonen är det mest uttrycksfulla Gud gett oss. Ett hungrigt barns blick är som ett grepp man inte kan krångla sig ur. I varje fall inte med gott samvete. Där står en mager pojke bortåt de tio. Han har lyckats hänga med alla dessa tio år och är nu i den åldern då en pojke kan äta hur mycket som helst. Men det har synbarligen inte blivit så värst mycket. Dålig föda varvad med svält ger ingen aptit på livet. Nu ser han trött ut. Ska han orka ett par år till? Få uppleva tonåren? Nej någon barmhärtig magparasit kommer rätt rappt att ge honom feber och hembud.” Ur boken Fattiga och Rika/Mårten Werner.

Det är ett fasansfullt tillstånd på många platser på vår jord. Och det är fasansfullt att veta att så mycket korruption pågår i fattiga länder. Man tar mutor, förser sig med höga löner, äter och mår gott, men folket svälter.Världens rika är naturligtvis vi, vi som har världens högsta levnadstandard….Och snart kommer det en NY VÄRLDSORDNING, som kommer att resultera i att FLER OCH FLER människor svälter och dör./Maria

 

10 thoughts on “Att gråta äkta tårar /SVÄLT och NWO

 1. hej Kyllikki Det behövs att folk vaknar, ja, och det vore så hemskt om de inte gör det
  Tillståndet i världen är vidrigt.
  Kram MAria

 2. Hej Maria!

  Så är det att människornas ögon måste öppnas och jag tror att endast genom väckelse,kan människorna börja se världen och hur tillståndet är och börja göra någonting!

  Kram Kyllikki

 3. Hej Andreas, du har fått ett mail från mig, med lite olika förklaringar om hur det funkar eller inte funkar i världen—hälsn Maria

 4. Jag passar på att fråga dig för du kan så mycket: Hur kan USA vara världens rikaste land och samtidigt ha den högsta statsskulden? Men jag förstår mig inte på sånt, så frågan kan vara felställd.

  Sen undrar jag om man får ställa frågor om dig? Jag menar t.ex. om hur kristenheten har förändrat dig och din familj och såna saker, eller vad du har för favoritmaträtt och sånt? Men jag förstår att det kanske inte är sidans mening i första hand, men man kan ju alltid undra.

  Hej då.

 5. Hej Christian. Ja länkarna är jättebra. Nej inte Big Apple, men jag kommer att använda mig av det senare så jag har lagt in det i favoriterna….Det finns så mycket att se om man kan o orkar m m… Ha det gott ! Blessings! /Maria

 6. Hej Maria!
  Kul att du gillade länkarna, tänkte jag skulle göra det lite lättare för människorna som skall resa till new york, både innan resan och under resan hade jag tänkt.

  Har du varit i the big apple?

  /StenHuggarn.
  P.s. God bless you.

 7. Hej Janne. Tack för din komm.Det är så bedrövligt det som sker, och hur komma tillrätta med korrupta nationer? Laglös blir man också då man aldrig fått höra Guds ord eller stiftat bekantskap med Jesus. Jag är förtvivlad, tänk, man kunde få göra så mycket mer, men vår tid kommer i väckelsen som vi arbetar för och i. Hälsn Maria

 8. Jag tycker det vara bra att du kopplade ihop de båda perspektiven: korruption och svält.

  Det finns inte många utvägar för ett korrupt och ogenomträngligt samhälle (korruption=laglöst) Det hänger ju ihop i allra högsta grad.

  Västvärlden sätter många standards, men inte i moral.

 9. Hej! Ja visst är det så att vi vill hjälpa mer än vad vi kan…Om jag kunde göra meeer..Om DE kunde göra mer, de som säger att de ska lösa allt..men de skor sig själva och vi har en total snedfördelning av resurser… Ja vi får be Gud att kunna hjälpa på RÄTT SÄTT. Kram fr Maria!

 10. Om bara fler människor kunde öppna sina ögon och sitt hjärta för dessa små.
  Gud hjälp mig att kunna hjälpa!
  Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.