Bibeln/ Hesekiel 36-37..de torra benen

 

Hur har vi det med andligheten i Sverige? Är människor torra som fnöske eller finns det liv i dem? Jag hoppas de har så mycket liv att de ber och tackar och prisar Herren var dag. Gud kan väcka människor och det hoppas jag att han gör, och framförallt så hoppas jag att de VILL bli väckta och brinnande för Guds rike. Vi får inte ge upp…aldrig någonsin. Varje troende bör vara fulla av hopp och tro.

Vi måste be att Guds Ande fyller tomheten och att liv börjar sprudla. Gud är alltid verksam, men människor är ofta overksamma.

Gud är ALLTID beredd att ge nytt liv åt människor som ber om det. Och Gud håller alltid sina löften:

*Herrens kraft kom över mig och av Herrens Ande leddes jag bort till en dal full av gamla torra ben, som låg utspridda på marken. Han förde mig runt bland dem, och frågade sedan:” Du människa, kan de där benen bli levande igen?” Jag svarade: “Herre, det är bara du själv som kan svara på det.”

Då uppmanade mig Herren att tala till benen och säga: “Ni torra ben, lyssna till Guds ord för Herren Gud säger: Jag ska låta er bli levande och börja andas igen! Jag ska fästa senor vid er, ge er kött och muskler och täcka er med hud. Jag ska ge er liv, och ni ska förstå att jag är Herren.” Jag profeterade så som jag blivit ombedd att göra och plötsligt hördes ett rassel över hela dalen. Benen förenade sig med varandra så som de en gång varit förenade.

Medan jag såg på fick de senor och muskler och täcktes med hud, men ännu hade de inget liv. Då sa han till mig att ropa på vinden och säga: “Herren Gud säger: Kom från de fyra väderstrecken, o Ande, och blås på dessa slagna kroppar, så att de får liv igen. ” Jag talade till vindarna som han hade befallt mig, och kropparna började andas. De levde och reste sig upp på fötterna- en väldig armé. Sedan talade han om för mig vad synen betydde: “De här benen, sa han, “representerar hela Israels folk. De säger: “Vi är bara en hög uttorkade ben. Allt hopp är ute.”

Men tala om för dem vad Herren Gud säger:

Mitt folk, jag ska låta öppna era gravar och få er att stå upp och vända tillbaka till Israels land. Och då, mitt folk, ska ni äntligen förstå att jag är Herren. Jag ska låta min Ande komma in i er, och ni ska leva och vända tillbaka hem till ert eget land. Då ska ni förstå att jag, Herren, har gjort precis det jag en gång lovade.” //Hesekiel 37:1-14…

Detta var några verser ur profeten Hesekiels bok, som bekräftar löftet i kapitel 36. Nationen skulle upprättas till nytt liv både i fysiskt och andligt avseende. De torra benen är folket som lever i fångenskap i Babylon…… Ännu har inte denna profetia blivit helt uppfylld…Men Herren har ju lovat.Gud lovar Israel ett rent hjärta och en ny Ande. (Tit 3:4-6; 1 Joh 2:27)

**Herren säger: Jag ska samla mitt folk Israel från de många länder de gått till och leda dem från hela världen till deras eget land, för att göra ett enda folk av dem. En kung ska regera över dem alla. De ska inte längre vara uppdelade i två nationer.**

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.