Att lyda Gud/ Vad Gud väntar sig av oss

 

 Hur ska Guds folk vara och bete sig?

Vad väntar sig Gud av den troende?

Det är mycket vi kan göra för att försöka vara de som vi tror att Gud vill vi ska vara. För det första är vi Guds barn, och vi tillhör honom. Gud undervisar oss , om vi vill.

 Han förväntar sig att vi ska lyssna och lära. Han vill at vi ska vara tillgängliga och läraktiga. Han vill inte se oss lida utan han vill i allt hjälpa oss, och många gånger är det vårt eget fel om vi gör fel och inte lyder. Gud måste kanske gång på gång ge oss erfarenheter som inte känns så bra, för att vi ska fatta att vi har honom att lita på och att lyda honom.

 Han vill också lära oss att ha tålamod. Han förväntar sig att vi först tar emot honom som Herre och sedan växer upp till mogna troende kristna som vill göra hans vilja i allt. När vi mognar till och vill se hans vilja med våra liv kan han gå vidare i att undervisa oss i den plan han har för oss.

Gud vill att vi ska gå ut med evangelium till alla, och hur gör vi det bäst? Det gör vi, anser jag, då vi lärt känna JESUS KRISTUS i grunden och lärt oss i hjärtat om vad KORSET och BLODET och JESU DÖD och UPPSTÅNDELSE ÄR och betyder för OSS.

 Då får vi en längtan i att gå vidare och sprida de glada nyheterna som är Evangelium. Den som är svag i kroppen kan vara stark i anden, och den som är svag i anden kan växa till med Guds hjälp och bli mycket mycket stark.

 Gud vill också att vi är ödmjuka och lär oss av Jesus att visa det rätta sättet att vara emot människor vi möter. Det rätta sättet är att känna kärlek gentemot alla, och gå kärlekens väg. Och för att kunna göra detta måste vi veta vad FÖRLÅTELSE är.

När vi har lärt oss att vi skall förlåta och varför, då blir det en helt annan sång i hjärtat. För förlåtelse öppnar dörrar till andra. Man kan vandra i bitterhet och ändå säga att man är en troende, man kan vara arg på människor och ändå säga att man älskar Gud, men gör man så, då har man inte lärt sig ödmjukhet.

För när man förlåter andra människor deras oförrätter mot t ex en själv, så kommer kärleken in i hjärtat. Det är otroligt underbart …och sant att man måste förlåta! När vi gör det så kan vi börja den sällsamma vandringen med att längta efter att få göra Guds vilja!

Den ende som förstår oss är Gud, och den ende som kan ge oss sann tillfredsställelse- det är Gud. Den ende som vet allt om oss- det är Gud. Den ende som kan lära oss om kärlek- det är Gud.

OM vi är trogna från början och inte går andra vägar än Guds väg, då går det så mycket fortare för oss att sprida evangelium.

Men om Gud skall hålla på och tillrättavisa oss i åratal för att vi är sturska och egensinniga och envetna och om vi tror att vi vet bäst- ja då går det faktiskt helt fel för oss.

KOM IHÅG: GE GUD HELA DITT HJÄRTA! ÄLSKA HONOM AV HELA DITT FÖRSTÅND OCH MER! DÅ skall du få se och lära känna honom som den gode Fadern han är. Och du kan vänta dig mirakel och under av alla slag.

Markus 12:30 och fler bibelord, säger att vi ska älska HERREN av hela vårt hjärta, att vi ska tjäna honom med våra liv och våra tankar. Det är det viktigaste budet säger Jesus.

**Pris vare dig att hoppet är oss givet, att ock vårt namn i livets bok är skrivet. Pris vare dig, uppståndelsen och livet, O Jesus Kristus!** Z Topelius

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.