Bibeln /Hårklyverier….

 
Teologiska hårklyverier…vad är det? och vad säger Paulus om det?

1 Tim 1:1-6 säger oss att Teologiska hårklyverier (diskussion om detaljer i Bibeln) kan leda oss in på intressanta men onödiga sidospår och få oss att helt missa målsättningen med Guds budskap. De falska lärarna i Efesos hade byggt upp hela system av spekulationer och argumenterade sedan om meningslösa detaljer i denna fantasivärld. Vi ska inte tillåta att någonting tar uppmärksamheten från de goda nyheterna om Jesus Kristus, kärnan i Bibelns budskap.

Vi behöver känna till vad Bibeln säger om olika saker, tillämpa detta praktiskt i vårt liv och lära ut det till andra. Då kan vi behöva all undervisning utifrån den centrala sanningen om Kristus. Ägna inte så mycket tid och intresse åt detaljer i Bibeln att du missar huvudsaken. /Handbok för livet

OCH

Vad handlar Guds lag om och de falska profeterna? 1 Tim 7-11 säger oss att det som de falska lärarna har förlorat (1:6) är uppfattningen om vad Guds lag i grunden handlar om. Lagens syfte är inte att ge de troende en lista på handlingar och åtgärder för varje tänkbar situation i livet.

“Den syftar i stället till att visa de icke-troende deras synd och föra dem till Gud.Paulus säger: Denna lag är god, när den tillämpas så som Gud har menat. den skrevs inte i första hand för dem som rättar sig efter den utan för dem som i sin upproriskhet och i sitt förakt för lag och ordning överträder den. Den gäller kriminella och brottslingar, gudsförnekare och lögnare, dem som lever ut sina perversa drifter, mördare och utpressare och alla andra som handlar tvärt emot den sunda läran och de goda nyheterna från Gud som jag bär med mig.”

Paulus talar om vår relation till lagen också i Rom 5:20-21; 13:9-10; Gal 3:24-29./Handbok för livet/Bibeln

*Som troende kan man lätt hamna i olika slags “diskussioner”. Människor som inte tror, vill peka på olika saker i bibeln och drar ofta fram detaljer och påpekar saker som är direkt kränkande mot Gud. Det är så ledsamt att människor inte förstår vad Bibelns budskap är, och varför det står där och vill visa på vad Gud säger.Jag vill inte plocka sönder Guds ord utan jag vill lyfta fram det för att det skall bli ett levande härligt budskap om vem Jesus är och varför han kom till oss, varför han fick dö och vad vi har i hans uppståndelse.*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.