Bibeln. Guds ord

 bible26.jpg

Förkunnelesen om Kristi ankomst:

*Det var inte några skickligt hopdiktade sagor jag byggde på när jag förkunnade vår herre Jesus Kristi makt och hans ankomst, utan jag hade med egna ögon sett honom i hans majestät.

Ty han mottog ära och härlighet från Gud, sin fader, när en röst kom till honom ur denna majestätiska härlighet: “Detta är min älskade son, honom som jag har utvalt.

 ” Den rösten hörde jag själv komma från himlen, när jag var med honom på det heliga berget.

Nu kan vi ännu mer lita på profetorden. Dem bör ni låta lysa för er som en lampa i ett mörkt rum, tills dagen gryr och morgonstjärnan går upp i era hjärtan. Och framför allt skall ni tänka på att man aldrig kan tyda en profetia i skriften på egen hand. Ingen profetia har förmedlats genom mänsklig vilja, utan drivna av helig ande har människor talat ord från Gud.” /2 Pet 1:16-21

*För Petrus är det ett faktum att Bibeln har kommit till genom Guds direkta medverkan. Han bekräftar att profeternas skrifter (Gamla testamentet) är budskap från Gud, och han jämför sig och de andra apostlarna med profeterna eftersom de alla förmedlar sanningen från Gud.

Bibeln är inte en samling sagor eller berättelser som grundas på människors föreställningar om Gud. Det är Guds egna ord genom människor till människor. Dessutom är Petrus trovärdig, eftersom han har varit ögonvittne till mycket av det som tron grundas på. Petrus bygger upp ett försvar för Bibelns trovärdighet. Den som predikar i strid med Bibelns och apostlarnas undervisning förmedlar inte ett budskap från Gud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.