Bibeln /Den helige Andes tempel /J Dahl

 

En person kramar sin kropp

Kroppen är den helige Andes tempel
Av Johnny Dahl
 
En människa som tar hand om sin kropp
Foto: Oleksiy Petrenko – Ukraina

En del Korintier ursäktade deras synder med att säga att Jesus hade tagit bort all synd och att de nu hade fulll frihet till att leva som de ville och att det de gjorde, inte var förbjudet av Skriften. Fastän Kristus har tagit bort våra synder så ger det oss inte frihet till att göra det som vi vet är fel. “Allt är tillåtet för mig, men allt är inte nyttigt” sade Paulus (1 Kor 6:12) .
Otukten vanärar vår kropp och Guds ande
Vi har en stor frihet i det att Jesus har gjort oss fria och den håller vi fast vid, men det finns vissa gränser inom vi bör hålla oss, så att vi inte faller på nytt in i frestelsen av något överdrivet kroppsligt begär. Även om all mat och dryck är tillåten så betyder det ju inte att vi ska falla in i frosseri eller dryckenskap. Däremot är kroppen inte till för otukt (omoraliskt sexualliv) och var aldrig skapad för detta utan kroppen är till för att ära och behaga Gud (1 Kor 6:13)13 Maten är till för magen och magen för maten, och båda skall Gud göra slut på. Men kroppen är inte till för otukt utan för Herren, och Herren för kroppen.
Folkbibeln .

Vi är ju skapade till att vara rättfärdiga och heliga och inte till orenhet. Vi är Kristi lemmar och inte en skökas lemmar och Jesus är Herren över vår kropp och vi är hans ägodel. Då vi kommer från ett liv i synd och nu är friköpta, så låt oss för Guds skull nu vårda detta så att vi inte använder vad som är Kristus som om det vore vårt eget (1 Kor 6:15)15 Vet ni inte att era kroppar är Kristi lemmar? Skall jag ta Kristi lemmar och göra dem till en skökas lemmar? Nej, naturligtvis inte!
Folkbibeln.

 LÄS HELA Artikeln här:

http://www.minfrid.se/anden/den-helige-andes-tempel.shtml

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.