Bevis för Post-Trib! /INTE före vedermödan alltså …. EN händelse

Ännu ett skriftbevis för Post-Trib!
I ett samtal med en broder på mejlen fick jag en kommentar där han utgick från det sedvanliga argumentet att Bibeln beskriver två olika separata händelser för uppryckandet. Han fortsatte med att säga I den första kommer Herren i skyn, för att hämta sina utvalda, och i det andra kommer han ned till jorden för att styra och för att döma de olydiga.

När jag satte mig ner för att skriva ett svar gjorde jag en, för mig viktig, upptäckt i 1 Thess. 4:15-18. Och jag hoppas med den här korta artikeln hjälpa till med förståelsen av den texten genom att framföra två punkter som vi inte tidigare tagit upp i våra diskussioner kring Pre-Trib och Post-Trib.

Så vad säger då Paulus t.ex. i 1 Thess. 4:15-18?

15Vi säger er detta enligt ett ord från Herren: Vi som lever och är kvar till Herrens ankomst skall alls inte komma före de insomnade. 16Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. 17Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren. 18Trösta därför varandra med dessa ord. 1 Thess. 4:15-18.

Paulus skriver Vi som lever och är kvar. Om Paulus räknar sig själv till skaran som är kvar vid Herrens återkomst, hur kan han då tala om ett uppryckande innan Herrens ankomst?

Man kan även undra varför den versen används som stöd för Pre-Trib när det i en och samma passage nämns både Herrens ankomst och vårt uppryckande. La du märke till det? Både Herrens ankomst och uppryckandet nämns i en och samma passage om fyra verser.

Både ankomsten och uppryckandet sker vid samma tidpunkt.

JON-ARE PEDERSEN
10 AUGUSTI, 2022
POST-TRIB, PRE-TRIB

Rom 10:11Skriften säger: Ingen som tror på honom ska stå där med skam.
1 Kor 2:9Men som Skriften säger: Vad ögat inte sett och örat inte hört och människans hjärta inte anat, det har Gud berett åt dem som älskar honom.
Gal 3:8Skriften förutsåg att Gud skulle förklara hedningarna rättfärdiga av tro och gav i förväg detta glädjebud till Abraham: I dig ska alla folk bli välsignade.

1 Pet 2:6 Det står ju i Skriften: Se, jag lägger i Sion en utvald, dyrbar hörnsten, och den som tror på den ska aldrig komma på skam.
Hälsn Maria

2 thoughts on “Bevis för Post-Trib! /INTE före vedermödan alltså …. EN händelse

 1. Tack Fredrik! Ja du har HELT rätt i detta. Nr 1: ALLTID SANNINGEN, då det gäller TRO och annat! Alltid är det sanningen som gäller, och därför att sanningen INTE GÄLLER i världen så har vi detta enorma KAOS som vi haft sedan jorden blev. JESUS är den som de flesta ÄLSKAR— ATT HATA!
  EN HÖRNSTEN som gör ont, en TYNGD som värker, ett samvete som gör ont.
  JESUS ÄR HERRE, hur man än vänder på allt o alla och hur man än försöker undkomma HONOM som är GUD, Lycka till!
  Sååå, man kommer ändå alltid att få chansen att konfronteras med honom- och det gör ont!
  FRIDEN i döden, FRIDEN i Hjärtat, FRIDEN i själen. FRID I LANDET? NEJ NEJ, upplopp och galenskap i all länder och otrohet emot JESUS!
  VI som tror på honom av hela vårt hjärta, vi är inte cool enligt andra, men vi står på Fundamentet som INTE RASAR! Det är välbyggt in i våra hjärtan.
  Människor vet inte vad det är för död på ett kors, så som det var.Man har inte en enda susning om HUD kvalfull den döden var, och med upphängda armar på korset , utan att kunna andas…../medicinskt fakta/…, Detta blir en artikel i denna natten. G v d /Maria

 2. Notering: Dyrbar Hörnsten

  Jesus Kristus Alfa och Omega är den dyrbara hörnstenen.

  90% av allt som skrivs på Aftonbladet,Expressen,DN,DI,Dagen,Världen Idag är konfiskerade lögner, ompacketerat som sanning.
  I bästa fall redigerat för att klia människor bakom öronen.
  -Varför är hörnstenen så dyrbar?
  En hörnsten och varför är den dyrbar?
  Enligt Egyptisk arkeologi, ja hör och häpna, så var hörnstenen
  den del i byggandet som avgjorde om byggnaden kunde stå emot
  en storm, jordbävning eller seismisk aktivitet.
  På hörnstenen var också namnet för arkitekten skrivet, eller den som donerade byggnaden till (ofta var det tempel som hade hörnsten) ändamålet.
  Imothep?
  Alfa och Omega?
  -Såsom DERAS HERRE BLEV KORSFÄST?
  Lite Egyptisk byggnadskonst.
  Frid som övergår allt förstånd.
  Alltid komma ihåg detta.
  Stay cool stay frosty!
  Kom alltid ihåg detta.
  Sanningen måste fram till vilket pris som helst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.