Berättar om Mose / inget är omöjligt

moses9-gc1.gif

Mose hade många uppdrag för Gud. Uppdraget att föra israeliterna ut ur Egypten var inget som Mose tyckte skulle bli lätt. Han säger i 2 Moseboken 3:11, 12

“Hur skulle en sådan som jag kunna gå till farao och föra israeliterna ut ur Egypten?” Gud svarade: “Jag ska vara med dig…”

Mose hade just fått en uppenbarelse och sett en brinnande buske, ur vilken Gud talade. Mose fick veta att han stod på helig mark, och han täckte sitt ansikte med sina händer. Att han också tog av sig sina skor, det gjorde han för att Gud sa till honom och för att han visste betydelsen av Guds helighet.

Moses motvillighet berodde på att han kände sig otillräcklig inför det Gud bad honom att göra. Nu skulle Mose inte göra allt ensam, utan Gud skulle vara med och visa vägen och han skulle också få Aron, sin bror, till hjälp, och det största: Förmågan att göra under.

Gud ber oss ofta göra det som ser alltför svårt ut, det kan tyckas omöjligt, men ingenting är omöjligt för Gud.

Vi ska inte gömma oss bakom vår bristande förmåga, utan göra anspråk på de stora resurser som står till vårt förfogande. Då kan Gud använda oss med de gåvor han utrustat oss med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.