Guds folk /Insikt

David Wilkersons böcker gillar jag, nej jag inte bara gillar dem, jag tycker de är fullständigt fantastiskt bra! Så jag tar med den senaste boken:NYA FÖRBUNDETS INSIKT på min boksida.

Några rader av David om Guds förtrogna:

*Ordvalet “hans förtrogna” betyder på hebreiska att vara vaken, att ha ögonen öppna, att vara uppmärksam, att hålla utkik, men det kan också översättas med hemlighet.

Själva tanken som presenteras här är stor. Gud har en hemlighet att dela med dem som är villiga att helhjärtat söka efter den. Dessa sökare blir hans förtrogna, endast genom att de har en djup hunger efter att lära känna hans hjärta.

Herren delar inte sin hemlighet med vem som helst, inte ens inom Kristi kropp. Kristna som är nonchalanta kan inte förstå den, flyktiga kristna kan aldrig ta den till sig.

Bibeln kallar det hemlighet därför att det bara gäller dem som är hans förtrogna.

David säger fortsättningsvis:

Jag tror att denna hemlighet i förbundet är en livlina som Gud kastar ut till varje kristen som håller på att gå ner sig i syndens träsk. Han ropar till alla sina barn som är bundna av begär, vanor eller starka fästen:

-Ta fasta på mitt förbund, det är din livlina som räddar dig från synden innan du sveps bort.

Endast ett fåtal kristna omfamnar denna livlina. Man kan memorera alla underbara löften i Bibeln, göra teologiskt avancerade utläggningar och kartlägga alla löften i Bibeln från pärm till pärm. Men endast ett fåtal bestämmer sig för att ihärdigt söka Herren för att få en förståelse av det livgivande föbundet.///David Wilkerson.

Detta är underbara och sanna ord från David. Det tycks som om människor inte har den rätta hungern eller viljan att söka Guds ansikte. Att komma nära nära Gud är vår livlina. Det gäller ju vårt liv och hur vi ska leva det så som han har tänkt, då måste vi vara nära vår Skapare.

Tänk efter över om du har hunger och om du har förstått att livlinan finns för dig.

De som fruktar Herren blir hans förtrogna, hans förbund skall ge dem insikt. /Ps 25:14

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.