Avfallet i …/Emerging Church/ B Isaksson skriver…

Det kommer en “slags” kyrka som är på framskridande, och det är den nya framväxande kyrkan som kallas Emerging Church. Läs nedan från Berndt Isaksson´s hemsida:

http://berndtisaksson.dinstudio.se/empty_119.html

följande om denna kyrka:

Jag har senaste dagarna lyssnat till en del föredrag (på dvd) ang. Emerging Church/ Den framväxande kyrkan. Och en sak är väldigt tydlig: det profana samhället kommer göra gemensam sak med det som kallas den Framväxande kyrkan i att man kommer förfölja bibeltrogna människor, och man kommer utmåla oss som samhällsfarliga.

 Sedan har jag också idag blivit uppmärksammad på hur det i Fiskebäckskyrkan den gångna helgen varit en s.k. Pionjärkonferens, men en lång rad kända talare som Pelle Hörnmark, Anders Blåberg, Jonas Melin m.fl.

 Men det som verkar bekymmersamt med den konferensen är ett av de seminarier som ägde rum på fredagseftermiddagen den 15 oktober. Det är annonserat så här:

•Emerging Church: Erfarenheter och utmaningar från en global gräsrotsrörelse – Linda Axelsson och Mattias Neve

Dessa båda talare presenteras med följande ord på Pionjärs hemsida:  

Mattias Neve – Emerging Church Mattias Neve bor i Kista, Stockholm och tillsammans med sin fru Stephanie arbetar han med församlingsplantering och pionjärt arbete stöttade av Svenska Baptistsamfundet. Han arbetar även som lärare och handledare och skriver på en doktorsavhandling om Emerging Church-rörelsen vid International Baptist Theological Seminary i Prag i ämnena praktisk teologi och missionsvetenskap.

Linda Axelsson – Emerging Church
Linda Axelsson jobbar som barn och ungdomspstor i Helsingborgs Baptistförsamling Slottshagskyrkan. Hon är 30 år gammal och har haft en passion för församlingsplantering och pionjärprojekt de senaste 10 åren. Under dessa år har hon varit drivande inom en församlingsplantering i Borås, varit aktiv i ett pionjärprojekt i Sydney, Australien där gruppen hon jobbade med drev ett caf’é för att på ett naturligt sätt vara en del det pulserande vardagslivet i ett samhälle. Hon har även studerat under Mike Frost och tagit del av debatten och samtalet som benämns ”The Emerging Church”.

 Min kommentar: /Berndt I
Kära vänner. Emerging Church är förmodligen ”i smyg” långt mycket mera lanserat även i vårt land än vad de flesta är medvetna om. Jag känner stor sorg över detta, för det är tveklöst så att ju mer man studerar vad det handlar om så är det ändetidens utstuderade och mycket förrädiska andliga förförelse.
Många som idag är involverade i detta är det helt säkert i god tro och med ärliga uppsåt, men de har själva blivit vilseledda och bländade att det tjusiga tal som Emerging Church ofta kläs i. Men det är som sagt djupt förrädiskt och en del i ändetidens stora religiösa konspiration (använder ogärna ordet konspiration, men här är det berättigat).

Vad handlar den Framväxande kyrkan om?

Jag får ofta frågan hur man kort och enkelt ska förklara vad den villolära som kallas ”Emerging Church” eller på svenska ”Den framväxande kyrkan” handlar om. Och det är inte alls lätt att förklara med bara några få ord. Roger Oakland har dock skrivit en artikel (översatt till svenska) och den ger en väldigt bra och sammanfattande bild av vad det handlar om:

Klicka här -> Hur du kan se att den Framväxande kyrkan visar tecken på att utvecklas i din kyrka

Citat:  /( Roger Oakland )

”Det är ironiskt att Emerging Church som talar så mycket om att hjälpa fattiga och sjuka och att ta bort alla världsproblem, inte alls visar vägen till Jesus och till hans kropp. Istället förkastar de försoningen och går armkrok med Katolska Kyrkan. De lär rättfärdighet genom gärningar och inte genom tro. Och deras budskap är mysticism och målet att nå ” ett högre medvetande” och på det sättet drivs de förlorade ännu längre bort från det enda som har makt att frälsa dem. De leder inte människor till en personlig gemenskap med Herren Jesus Kristus och förklarar vem han är.”

Är vi många som ser vart det är på väg, eller bara några som förstår? Denna artikel är tydlig, och länken om den framväxande kyrkan kan du klart titta på igen….lär dig hur det kan komma att se ut och vad som lärs ut. /Maria

5 thoughts on “Avfallet i …/Emerging Church/ B Isaksson skriver…

 1. KOLLA in den här bildbanken!

  Om folk undrar vad NWO, New World Order är för något (är det någon slags konspirationsteori-fantasi?) Visa den här bilden!

  http://www.flickr.com/photos/worldeconomicforum/with/2215686465/

  Det här är NWO i ett nötskal: Världens politiska, religiösa och ekonomiska ledare (de rikaste affärsmännen och bankirer) träffas (en vecka i en kurort i Schweiz) och gör upp planer i årliga panel/konsensusskapande seminarier.

  Rockefellerklanen och vänner har ca 4-5 andra konsensusskapande och “whiskeymysiga” konferenser och tankesmedjor för de mer initierade deltagarna:

  World Economic Forum
  Council on Foreign Relations
  Club of Rome
  Trilateral Commission
  Bilderberg Conference
  Rockefeller Foundation
  FN

 2. (Text under bilden från WEF 2008)

  Såg fel det var inte Ban ki moon!
  Seminariet hette: “Faith and modernization” –
  Tro och modernisering.

  Tony Blair (Tony Blair Faith Foundation), Rick Warren (Saddleback Church), David Harris (American Jewish Community) syns på bilden.

  Tony Blair, David Harris, Rick Warren – World Economic Forum Annual Meeting Davos 2008

  DAVOS/SWITZERLAND, 24JAN08 – Tony Blair (2FL), Prime Minister of the United Kingdom (1997-2007); Member of the Foundation Board of the World Economic Forum; Co-Chair of the World Economic Forum Annual Meeting 2008, David A. Harris (3FL), Executive Director, American Jewish Committee, USA and Rick Warren (R), Author, Saddleback Church, USA captured during the session ‘Faith and Modernization’ at the Annual Meeting 2008 of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 24, 2008.

 3. Paulus säger att om man har sin grund i Jesus Kristus så kan man bygga med sten, halm eller guld och ädelstenar (parafras).

  Ett problem när man i god tro ser det positiva “bygga Guds Rike på jorden” (vad man kan anta Emerging church har som målsättning) så ser man inte trådarna till de politiska programmen och inte de globala tankesmedjernas arbete (bakom globala “delprojekt” som Emerging Church).

  Bild på Rick Warren, Tony Blair och Ban ki Moon på World Economic Forum Davos (2008):

  http://www.flickr.com/photos/worldeconomicforum/2216849728/

  “Hur ska vi få en ena kristenhet, som senare kan fogas i en enad moderat Islam (efter terrorkrigen) och som kan enas med österländska religioner (genom meditation och gärningslära) som kan enas under FN:s mänskliga rättigheter, så att alla till slut tycker likadant och FRED på jorden uppstår?” (Se vidare: cfr.org, http://www.unaoc.org mfl)

  Om vi antar att Gud är fullkomlig kan Han ena oss. Om och när Han vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.