Att vittna om Jesus/1 Kor 4,2 Kor 5.Relation med Jesus

 

*

Några ord fick min uppmärksamhet i morse, och det var först på radions P4 där en man berättade om att vända om från droger, och hur han bad Gud gå före och ta hand om om allt och göra allt bra, för han orkade, eller kunde inte själv, efter åratal av förnedring.

Han hade bett Gud att  hjälpa honom. Och Gud hjälpte honom på många olika vis och gav honom ett nytt liv.
*

 De andra orden var: Kristendom är inte en religion- utan en RELATION. Så sant!

*

Ja en relation med Jesus är det bästa man kan få i livet, den relationen skall man vårda ömt.
1 Kor 4 handlar om ledare och tjänare i tron, man trodde man hade ensamrätt på sanningen och drabbades av högmod. Paulus ber de troende i Korinth att följa hans exempel…..
*

1Co 4:10  Vi äro dårar för Kristi skull, men I ären kloka i Kristus; vi äro svaga, men I ären starka; I ären ärade, men vi äro föraktade.
1Co 4:11  Ännu i denna stund lida vi både hunger och törst, vi måste gå nakna, vi få uppbära hugg och slag, vi hava intet stadigt hemvist,
1Co 4:12  vi måste möda oss och arbeta med våra händer. Vi bliva smädade och välsigna likväl; vi lida förföljelse och härda dock ut;
1Co 4:13  man talar illa om oss, men vi tala goda ord. Vi hava blivit såsom världens avskum, såsom var mans avskrap, och vi äro så ännu alltjämt.
1Co 4:14  Detta skriver jag, icke för att komma eder att blygas, utan såsom en förmaning till mina älskade barn.
1Co 4:15  Ty om I än haden tio tusen uppfostrare i Kristus, så haven I dock icke många fäder; det var ju jag som i Kristus Jesus genom evangelium födde eder till liv.
1Co 4:16  Därför förmanar jag eder: Bliven mina efterföljare.

Bli Jesu efterföljare! /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.