Att vittna om Jesus /Han är Livet

praisethelord.jpg

Sanningen om Jesus var inte populär på Paulus tid, och den är det inte idag heller, men det kan inte hindra den från att sägas, eller nå fram till mottagliga människor. Påståendet att Jesus var Gud gjorde judarna ursinniga. Det finns också många idag som blir ursinniga för att man säger eller skriver att Jesus är Gud.

*

Och det var ju också därför som judarna dömde Jesus för hädelse, för att han sade att han var Gud. Trots detta har många judar blivit kristna  (1 kor 1:24). Romarna reagerade också på Jesu gudomlighet eftersom de tillbad kejsaren som gud. Trots detta fanns det troende till och med i kejsarens palats (Fil 4:22).

*

Grekerna blev också irriterade. De menade att gudomlighet inte kunde ha kontakt med det simpelt mänskliga. Men många greker kom till tro (Apg 11:20-21). Den djupa sanningen att Jesus i samma person förenar både gudomlig och mänsklig natur har aldrig varit enkel att förstå och acceptera, men trots detta tas den emot dagligen av människor som kommer till tro. Är du en bland dem som har tagit emot detta livsförvandlande budskap? Jag hoppas det.

*

Jag möter många människor som kan diskutera tills de tappar andan om att inte Jesus är Gud, eller att han finns över huvud taget. Det gör mig naturligtvis ledsen, för det är ju min Frälsare de vill förneka, men om jag har gjortt allt Gud bett mig om i form av att vittna eller skriva, då kan jag lämna det då jag vet att jag verkligen har försökt både på det ena eller andra eller tolfte sättet att förklara, men jag vet också att det ligger i människans natur att bara vilja föra en dsikussion, och inte vara intresserad i hjärtat.

*

Men Jesus har gett oss olika råd i de situationerna som är jobbiga och de följer jag. Du som undrar har naturligtvis min uppmärksamhet, men inget löje skall komma över Jesusnamnet. Människor behöver Jesus mer än de vet om, och det är det man får förklara för dem.  Vi har ju frihet att välja liv eller död, eftersom evangeliet handlar om det, men vi har ju alla begränsade förnuft också… Men vi kan ändå, trots det, bestämma oss för att välja Jesus och vara tacksamma över att han också har utvalt oss. Han vet ju bäst, och han är Vägen Sanningen och Livet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.