Ett ord idag /Mammon

 klarhet.jpg

Har du valt de värden som är eviga? Jesus ber oss att inte tjäna två herrar. I Matteus 24 kan du läsa om att leva för Herren eller att leva för pengar. Jesus ställer alltså eviga värden mot jordiska när han förklarar att vi i första hand ska ägna oss åt det som inte kan förstöras, bli stulet eller utslitet.

*

Vi ska inte tillåta våra ägodelar att äga oss! Vi kanske rent av behöver göra oss av med sådant som har blivit för viktigt för oss.

*

Jesus vill att vi tar ett medvetet beslut att leva så att vi är nöjda med det vi har, då har vi alltså valt de värden som är eviga. Man märker ju att för människor idag är det superviktigt att byta bil varje år, att ha den nyaste Tv-apparaten och de modernaste kläderna och att kunna lägga stora pengar på resor och prylar.

*

Vad är det som styr då? Jo, det är mammon. Mammon styr människor, och de vänder sig bort från Gud.  Jesus säger: ” Ni kan inte tjäna två herrar för då kommer ni att hata den ene och älska den andre. Därför kan ni inte heller leva för Gud och samtidigt lida av penningbegär.”

*

Detta som Jesus säger är rakt på sak, klart som korvspad, eller hur? Jag önskar att fler och fler människor vänder sig till Gud och tar reda på vem han är och vad han vill med deras liv. Jag säger INTE att man inte får tjäna pengar eller att man inte får ha något roligt, men allt skall ju ske i laagom proportioner.

*

Jag är inte rik och har inga dyra vanor, jag köper inga lyxprylar och jag har en gammal bil (fått den genom ett under), och jag tycker att det absolut viktigaste i mitt liv   är Gud.

*

Det är honom jag lever för, inte för Mammon. Tänk om människor kunde förstå rikedomen som Gud ger, så skulle det se annorlunda ut, då skulle det inte finnas finanshajar och låneisntitut och krossade familjer, stölder m m. Det gäller att förstå de bitarna som förstör ens liv, kanske på sikt, men ändå en högst allvarlig varning är väl på sin plats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.