Att vittna om Jesus / Att vara hans….

 

1w15.gif

Vad innebär det att man kallar Jesus för Herre? Vad menar bibeln, Guds ord med det? Kallar DU Jesus för Herre?

Vad säger bibeln och Paulus om detta? *Att acceptera Jesus som Herre på alla områden i livet innebär att dela alla hans värderingar och uppfattningar. Det betyder att vi har samma inställning som han hade till Bibelns tillförlitlighet och samma syn på himlen och uppståndelsen, som på kärleken och omtanken om andra kristna. Allt eftersom vi växer i tron och lär känna Jesus bättre får vi större förmåga att FÖRBLI i hans inställning till vår omvärld i vardagen och bli mer konsekventa i vår kristna livsstil. Läs mer om detta i Fil 2, och Rom 15:5-6

Vi ska inte vara stolta över oss själva och vad vi åstadkommer, utan vi ska vara stolta över vad Herren Jesus har gjort med oss: Frälst oss!

Romarbrevet 15:17 säger: ” Jag kan med glädje se tillbaka på allt det som Kristus Jesus har gjort genom mig. Något annat har jag ju inte att peka på. Det är han som använt mig till att vinna er alla som inte är judar för Gud.”

Detta är vad Paulus säger och det som du läst här ovan om stolthet, och vad Jesus gjort för oss troende. Paulus hade flera speciella uppdrag, och tänk om vi alla troende kunde få speciella uppdrag från Gud? JA det KAN vi få, det BÖR vi få, Det LÄNGTAR vi efter eller hur? DÄRFÖR måste vi vara i bön, vi måste söka Gud, vi måste Visionera, vi måste drömma, Ja hela vårt jag måste vara inriktat på evangelisation och vi måste vara sådana att vi inte är rädda för att bli använda för andra människor.

Den som är rotad i Guds ord förstår och kan läsa om vad Gud vill med oss. Vi behöver inte bli förda bakom ljuset och bli lurade, vi HAR ju LJUSET: JESUS KRISTUS. Paulus fick verkligen vara ett Guds redskap med att föra ut evangeliet över världen, har du läst om hans missionstresor och hur han tjänade Herren? Är det inte vad du vill göra? föra ut Guds ord bland människorna och få se dem frälsta och döpta?

Tänk över saken och tänk över ditt förhållande till Gud, och tänk över vad Guds plan för ditt liv kan vara. Han kommer att svara dig om du ber och tackar för att bli sänd till dem som behöver dig.

*Du är den flödande salighetsbrunnen, du är den levande källan för mig. Du är min glädje- av dig blev jag funnen. Allt jag behöver, det har jag i dig.* Lina Sandell-Berg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.