Adam /Synden….Läs Rom Kap 7

Foto/Cartoon  Maria

Foto/Cartoon Maria


Rosen här på bilden är till er läsare…

Många pratar om synden som om den inte fanns eller varför man kallar saker för just synd. Den största synden är att inte tro på Gud, och så säger Gud i sitt ord.

Men mycken annan synd finns och detta retar ofta den otroende för de tycker att vi moraliserar och dömer. Jag dömer ingen, det får Gud göra, men jag kan berätta:

“Synden har alltid fört människan bakom ljuset genom att utnyttja lagen. När Eva mötte ormen i lustgården (se 1 Mos 3) blev hon lurad. Ormen riktade hennes uppmärksamhet bort från den nästan totala frihet Gud hade gett henne och fick henne istället att fundera över det enda träd som han hade förbjudit henne att äta av.

Ända sedan den stunden har vi alla varit upproriska. Synden lockar oss just för att Gud har sagt att den inte är bra för oss. I stället för att lyssna till hans varningar och bara lyda får vi för oss att vi själva måste pröva varje sak han vill att vi ska avstå ifrån. När vi känner oss upproriska är det dags att ta ett steg tillbaka och se på lagen ur en vidare synvinkel – i ljuset av Guds nåd och barmhärtighet.

Om vi bestämmer oss för att i första hand se hans stora kärlek till oss, inser vi varför han vill begränsa vår rörelsefrihet. Det är för att skydda oss från det som skadar oss. Du kan läsa i Romarbrevet om vad Paulus delar med sig av från sitt eget liv och hur vi ska handskas med “vår gamla människa”. Romarbrevet kapitel 7 är mycket bra att läsa. Jag önskar att du går med Gud, att du älskar honom av hela ditt hjärta, då går det dig väl. Kram fr Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.