Att se på Jesus. Välj Livet i honom

http://www.msnbc.msn.com/id/38337393/ns/world_news-world_environment

Väldigt ledsen blir man då man ser katastrofer som denna och den i Gulfen. Idag rapporteras om en kraftig virvelstorm som är på väg mot Florida och Louisiana. Här sitter man i Sverige och får ta del av sådana hemska nyheter som dessa, men ingenting kan man göra mer än att be Gud att skona människor.

*

12 thoughts on “Att se på Jesus. Välj Livet i honom

 1. Hej Janne. Dina tankar kring detta är riktiga tycker jag. Det finns journalister som mycket väl vet vad detta handlar om men de är köpta för att säga osanningar, men bubblan kommer att spricka. Det står i ngt av Paulus brev att vi ska be för överheten men vi ska inte backa för otäckheter, utan tala om sanningen, det är vi troende som måste peka på sanningen. Vad gjorde Jesus på sin tid? han kallade den s k överheten för Ormyngel och mera passande namn.
  Ja journalister och deras gelikar dödar människor med sina göranden och vi vet det, men vem kan göra ngt`?
  Kampen pågår med att vara en äkta Jesusefterföljare och kämpa den kampen som han och andra kämpade, det är samma tider nu men mycket vidrigare.
  Jesus lever och kommer tillbaka och han har all makt! Vad gör herrar krigsherrar och makthungriga då? Det vet vi.
  /Maria

 2. (USA/NATO/Kina/Ryssland diplomati)

  Jag tycker det verkar lika mycket “dra varandra i lockarna” som fred och demokrati. Ändå tror våra journalister på elakingarna och skulle inte överge dem, om så Jesus stod mitt emot dem?

  Om det stämmer att journalisterna vet vad krigsherrarna håller på med gör sig journalister till brottslingar, när de mörkar och glättar sig över brotten mot lagarna. Ledarna och medföljarna gör sig skyldiga till brott mot mänskligheten (om man nu ska tala som FN gör). Det är faktiskt människor av kött och blod som dör överallt där våra “fredsarbetande samhällsvisionärer” arbetar med säkerheten.

  Jag förstår inte varför vi ska beundra och blunda för världens funktionssätt (samma överträdelser och frestelser i alla samhällssystem) och hoppas på den. Varför inte hoppas på Gud istället?

  Paulus säger att vi ska underställa oss auktoriteten,
  men han kan väl inte mena att vi ska acceptera och vörda det storskaliga ljugandet i diplomatin och krigsförberedelserna? Så fort de dyker upp?

  Tids nog blir det här en större urladdning, men det vill folk inte tänka på nu.

 3. Hej Janne. Jahaaa där finns olja och gas jahaa
  Kanske de vill ta över och bestämma vad som ska göras med de fyndigheterna.
  Arbete för fred och demokrati sa du? Nej det tror jag nog inte, det ligger förmodligen annat bakom som verkar dolt för oss.
  Jag kan bara säga att det är skumt.
  Men tids nog får vi väl se vad som är på gång.
  Tack Janne.
  /Maria

 4. Hillary och Gates var i Hanoi på konferens igår och tog upp dispyten om de 200 små öarna i Kinesiska sjön (där det finns olja och gas tydligen).

  “Vem tillhör öarna? Vi vill hjälpa till och lösa konflikten”, sa Hillary.

  Ni vill lösa konflikter… Just det. Haha!

  Så kan vi summera de diplomatiska frukterna av Asienvisiten:

  * Raketskjutning på Kabuls flygplats (när Karzai talar om Afghansk säkerhet)
  * Oljexplosion i kinesisk hamn
  * Uppblossande territoriell dispyt om små öar i kinesiska sjön
  * Militär övning med Sydkorea till helgen (nervösa grannar)
  * Sanktioner mot Nordkorea
  * När droppar Kina dollarn?

  Ändå kallar vi det arbete för fred och demokrati.
  Är det någon som ser fred och säkerhet komma ur detta medlande? Eller ?

  (AP News july 23 2010,
  How U.S. got tangled up in island dispute
  Hillary Clinton’s role in the fight over “200 tiny islands, rocks and spits of sand” is likely to rile China.)

 5. Det är en enda röra i nationerna med allehanda möten som mynnar ut i vad? många frågetecken.Katastrof efter katastrof, men Sverige berörs ju inte (inte än) så varför bry sig…
  Gates vill ju åt folkmängden i världen och har ju flera förslag på vad man skall göra åt det. Clinton syns ofta på TV och likaså B Obama med sin nya finansplan, är det kontantlösa samhället här strax?
  Ja man kan ju hoppas att olyckshändelser är olyckshändelser, men de är rätt många nu förtiden, eller hur?
  Frågetecken… USA skall ju börja med flygövningar i Sverige i höst…varför det?

  /Maria

 6. Såg också att USA och Sydkorea ska genomföra militära övningar i Sydkorea om några dagar och grannarna Nordkorea (och Kina?) är nervösa.

  Kanske varje katastrof vi ser inte är kopplade till varandra, och vissa av dem är olyckshändelser? Får hoppas på det!

 7. (På Asienresa)

  USA:s utrikesmin. Hillary Clinton och förvarsmin. Robert Gates är i Asien just nu och besöker Kabulkonferensen (med Bildt och Ban ki moon), Pakistan, Sydkorea (sanktioner mot Nordkorea) och Vietnam (Asean unionkonferensen i Hanoi).

  USA vill att Kina ska fortsätta köpa amerikanska statsobligationer (Kina bär stora delar av USA:s statsskuld) och vara “trogna” dollarn.

  Har det något att göra med den plötsliga kinesiska explosionen och oljeläckaget? De flesta skulle instinktivt säga nej. “Vi vill inte spekulera…”Nej, just det! 🙂

 8. Jag citerar dig Janne: Sabotage och attacker, propaganda och vilseledande info, hemlighetsfull agendor och bunkerregering, pseudokonferenser och konstig diplomati etc. är standard i krig. Men folk tror att det är fred och vill inte se att tom lilla Sverige är med i kriget i Afghanistan (mfl konflikter) och därför ställer sig också samhället i ”krigsläge”.

  Som bekant är sanningen ett av krigens första offer.
  Det här började redan vid rapporteringen i Irakkriget 2003.” slut citat

  Eftersom vi är frälsta och i frälsningen får vi ta del av Guds sanningar, och en del av de frälsta VILL INTE ta del av alla sanningar som Gud vill förmedla. Det är ingen tillfällighet eller vår stora och breda intelligens och kunnande som ger oss dessa sanningar, utan GUD själv.

  Därför att han vill at vi ska vara vakna så har vi FÅTT vakna och jag tackar och prisar för att han lyft av skynket så jag/vi/de kan se vad han vill säga. Ovan har du räknat upp en hel delsaker som inte människor ser, inte heller jag såg dem förr, men jag börjar vakna mer o mer, och jag tycker världshändelserna är otroligt viktiga att ta del av, vi lever ju mitt i dem!
  Därför kommer jag att fortsätta att skriva om tro, om ekonomi, om krig, sabotage, makt m m. Alltid vaknar någon av det.
  Tack för att du är en verklig vän och upplyser och lär ut på denna sidan. Tack för dina ord.
  BlessU.
  /Maria

 9. (Krig eller fred?)

  Vad folk anklagar oss för är att vi melodramatiserar och överdriver och ser något onskefullt bakom nyhetshändelserna. Att vi ser det ologiska i rapportering där det inte finns något att se!

  Ser man världen som fredsarbete och demokratiseringsprojekt, så är det en hel del som kommer före!

  Jag tror att en del av oss inte tänker dagligen på detta:

  * NATO och KIna, Ryssland är i råvarukonflikter och konflikter i policyn för det ekonomiska systemet (dollarn)
  * Väst har varit i krig i Centralasien och mellanöstern i snart 10 år (bygge av olja gasledningar och geopolitiska konflikter med Iran och Kina. “Talibaner” heter det i media!)

  Sabotage och attacker, propaganda och vilseledande info, hemlighetsfull agendor och bunkerregering, pseudokonferenser och konstig diplomati etc. är standard i krig. Men folk tror att det är fred och vill inte se att tom lilla Sverige är med i kriget i Afghanistan (mfl konflikter) och därför ställer sig också samhället i “krigsläge”.

  Som bekant är sanningen ett av kriges första offer.
  Det här började redan vid rapporteringen i Irakkriget 2003.

  Tack, Maria för att du skriver här!
  Gud välsigne dig!

 10. Hej Janne. Visst är det anmärkningsvärt och konstigt på många sätt dessa olyckor, eller ska jag säga s k olyckor?
  Att man mörklägger sådana här allvarliga händelser tyder ju på att något är dolt för oss.
  Ja vem vet egentligen vad som hänt och händer? Gud vet och det är en stor tröst, och i bibeln kan vi ju läsa hur det ska bli en gång, och det verkar vara så att det går fortare o fortare mot slutet.
  Gud välsigne dig på alla sätt.
  /Maria

 11. Speciellt här att bilder på kineser helt dränkta i olja förekommer i den här artikeln. I BP olyckan fick man inte se någonting under 85 dagar, förutom undervattenskameran under krisrapporteringen (som gjordes av ett mediabolag – AP. All annan rapportering stoppades).

 12. En ny oljeolycka i oljehamnen i Dalian, Kina. En råoljeledning exploderade. En av kommentarerna hävdade att råolja inte exploderar under vatten – vad ska den tändas av?

  (Timingen är ca fem dagar efter BP olyckan löstes)
  Ja, vem vet vad som händer?

  Dalian är nära Nordkorea.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.