Att lyda Gud / Gör bättring!

Vill vi leva helgat? Vill vi leva enligt Guds vilja? Vill vi tjäna Gud? Vill vi lägga bort allt gammalt? Vill vi dö från oss sjäva?  Den frågan är det många som ställer sig, och säger man ett ja på alla frågorna som Gud ställer i vårt inre och som Paulus skriver om i Efesierbrevet 4:31 så vill det till att vi kämpar på för att bli annorlunda än vi är, i våra inren.

Paulus säger att vi ska göra oss av med: Snålhet, ilska, surhet, oförlåtelse, snikenhet, maktlystnad, bitterhet, själviskhet och mera…kan vi det?

Ja det kan vi med Jesu hjälp, men vem har sagt att det är lätt?  Jag kan själv brusa upp för småsaker då jag har extra ont, eller känna mig förfördelad, och tårar kommer, som av ilska, men mest är det för att man känner sig överkörd.

I sådana fall då vårt jags innersta skrymslen och smuts kommer fram, ja då får vi klänga oss fast vid Jesus. Jag vet att han förstår oss. Det finns en vers i en skiva jag har som säger: *JESUS SVIKER EJ* Nej han sviker inte oss. Men felet är att VI sviker honom, och hur känns det? Det känns hemskt och ledsamt, då vi sviker och han står kvar som vår bäste vän. Då får vi börja om med att säga förlåt och vandra i hans ljus  och göra bättring!!!
*Följ Guds exempel i allt vad ni gör, på samma sätt som ett barn försöker likna sin (kärleksfulle) FAR.* Ef 5:1  /Kram f Maria

4 thoughts on “Att lyda Gud / Gör bättring!

  1. Hej Andreas. Nej det är definitivt inte lätt att veta hur jag gör med bilderna, de kommer från alla möjliga håll, från vänner, m fl.
    Bra att du uppmärksammade stavfelet, det är åtgärdat nu.
    /Hälsn Maria

  2. Okej, trodde det var ett hjärta ni hade hemma och tagit en bild av. Ibland vet jag inte vilka bilder du tar in “utifrån” och vilka som är dina egna, om man säger så.

    Ja nu har jag läst artikeln en andra gång. Förresten det ska väl stå “som vår bäste vän” fjärde stycket (?).

  3. Hej. Jag vet inte vad det är gjort av, men jag kan tänka mig att det skulle kunna vara lackat trä kanske…kanske sten…Läs igen om det inre hjärtat. /Maria

  4. Det där hjärtat är nog antingen av onyx eller agat, jag blandar alltid ihop de stenarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.