Att se på Jesus/ FRID ger han oss

 fleurs_2294.gif

Vad kan vi lära då det gäller ordet frid och fred? Vad kan vi lära av Jesus?

Jesus var en människa här på jorden(och nu lever han i den troendes hjärta, och är i himlen.. och skall komma tillbaka och hämta oss) och han hade både frid och fred med sig själv och med Fadern.

Tack vare att han kände Fadern så väl, så hade han den friden och freden som alla människor så väl behöver. Jesus sade till lärjungarna: Joh 14:27:

*Även om jag inte stannar hos er så ska ni ha frid. Jag ger er min frid, en frid som ingen anna kan ge er. Var därför inte oroliga och rädda.*

Jesus kunde både gråta och skratta, känna sorg och helig ilska, men vad som mest kännetecknar honom det är: FRID.

Detta tillstånd försöker människor nå idag och lärjungarna försökte fatta vad Jesus menade.Jesus var ju en sådan människa som hade friden inom sig och han försökte förmedla denna till andra.När båten de var i befann sig i storm, vad gjorde Jesus då? Jo, han sov! Han sov …medan lärjungarna var livrädda och sökte väcka honom…

Vad pekar detta på som Jesus hade:  Inre frid.Och senare blev han bespottad, slagen, hånad, och uppspikad på ett kors, vad gjorde han då:

Han var tyst, han sade ingenting. Han var lugn, han hade frid. Vad vill Jesus lära oss? Han vill ge oss sin FRID. Han vill vi ska ha samma frid och samma slags tänkande, frid.

Många människor sökte säkert på den tiden att köpa frid genom materiella ting, och så gör människor idag också. Men, det ger ju ingenting, bara den äkta friden i Jesus ger oss frid i hjärtat. Det är ett kämpande vi har med att komma dit, men det går om vi anstränger oss, för så vill Jesus att vi gör.Guds frid är aktiv, tar makten och “sätter sig över” över elände—.

*Alla tvivel bär till Jesus, Tag hans löfte som det står! Aldrig den på skam skall komma, Som i tro till honom går. Jag förtröstar, fullt förtröstar, Stilla tröstar på hans ord.* J C Morgan

*Därför säger jag er ännu en gång: Ni skall älska varandra. När människorna hatar er glöm då inte att man hatade mig innan man hatade er.* Joh 15:17

Det kommer att komma en förföljelse, och då kan man fråga sig: VEMS sida står jag på? Jesus  sida eller på världens sida, som är utan KÄRLEK?

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.