Att lyda Gud /Skörd

 

Skörd. Vad är skörd för dig? Åkrar som dignar av vete eller råg som väntar på att tas in ? Jesus talar om att skörden är stor men att arbetarna är få. /Matt 9:37.

Ja skörden är stor men det saknas arbetare för att få in den. Jesus vill att vi ska den visionen som han själv och Gud har.Vi kan tro att det inte är så bråttom med att få in skörden, alltså de som ska höra Jesu budskap och bli troende.

Men, det är bråttom, för vi vet inte när Jesus kommer tillbaka. Därför måste alla troende sätta igång med sitt arbete för Jesus. Det finns åtskilliga miljoner som inte hört om att Jesus lever och att han har ett fräslningsbudskap till dem. Hur ska vi nå dem?

En stor del av världen känner inte Jesus och vet inte om att han lever idag. Det är den skörden som skall bärgas. Vi har många mil att gå och att resa för att ta in den skörden som skall bärgas. Är vi för trötta för att orka se människomassorna som lever under förtryck och elände?

Är vi för själviska i vår tro och lever i en egen liten bubbla och tror att det räcker med att kalla sig en kristen?

Jag undrar vad det är med kristenheten idag. Världen mår inte bra, världens människor lider, världens människor behöver Jesus och de behöver människor som kan berätta om evangeliet så som Gud vill. Så du som kallar dig troende och vet att du är en troende: Gå den vägen som Gud har kallat ditt hjärta till, den vägen är den bästa och du kan nå så oerhört många människor med evangelium, för människor har en rättighet till att få höra Gudsordet!

*1.Kommen alla I som liden, Sjuka utav alla slag, Du som känner syndens smärta, Kom till Jesus, kom idag! Han, en mästare att frälsa, Han är den som allt förmår. Han vill hela, han kan hjälpa den som fram till honom går.

2. Han förökar ej din börda, Lägger icke sorg till sorg, Nej, han vet vad du behöver, Och han drar om dig försorg, Jesu ok kan bördor lyfta, Lindra lidande, ge tröst. Vila för din själ du finner, Där invid hans hulda bröst.

3. Jesus är min morgonstjärna, Är den skönaste jag vet. Vart han i sin nåd mig leder, Är hans mål min salighet. Honom vill jag älska, tjäna, Tills vid Jordans strand jag står, Då den sälla dagen randas, In till evigt liv jag går.* /Thoro Harris-Daniel Hallberg

2 thoughts on “Att lyda Gud /Skörd

 1. Tack för din hälsning Christian. Jag har sänt en hälsning på din sida! och kollat widget…. Jag hoppas att pingarna fungerar bra! Det är gott att kunna vara på internet och få skriva om Gud och vad han kan göra förmänniskor!
  Allt gott till dig!
  Kolla in denna: Janne snackar. Den sidan heter Hoppfullt, sök på google.
  Hälsn Maria Bless U

 2. Hej Maria!
  Nu har jag länkat dig också! Jag döpte dig till Jesus Lever “din org-titel”

  Så du är också från kusten! Vad kul.
  Vad bor du nu då?

  Föresten jag har gjort en ny leksak på min blogg! En kul widget Som jag har under äldre inlägg, säg vad du tycker! Jag är nyfiken på dina åsikter och även dina besökares.

  Ha det så bra Maria.
  Bless U.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.