Att lyda Gud /Frestelse. Bibelord

 

*Frestelser är taggar som gör ont i själen

Frestelse- vet man vad ordet betyder och vet man hur man undviker frestelse? Gud vill inte att man faller för varje sak man “gillar” eller åtrår i livet, Gud vill inte att man gör saker som man inte ska, och Gud har sagt i sitt ord hur man ska leva, och Gud hjälper en över frestelsen. Genom att leva fel  att frestar man på hans tålamod! Genom att göra tvärtom mot vad Gud vill- ja då frestar man Gud-  det är en enkel förklaring! Vi bör alltså lyda bibelordet som är klart och tydligt.

Två exempel, bland många: Om man stjäl frestar man Gud och om man har sex utanför äktenskapet så försöker vi tillfredsställa av Gud givna drifter på ett sätt som stöter honom. Nedan ser vi en del av många bibelord om frestelse, och den som kan sin bibel vet vad bibelorden betyder, och här vill jag visa den som är otroende hur viktigt det är att lyda Gud.

4 Mos 14:22
Av alla de män som har sett min härlighet och sett de tecken jag har gjort i Egypten och i öknen, och som nu tio gånger har frestat mig och inte lyssnat till min röst,

5 Mos 6:16
Ni skall inte fresta HERREN, er Gud, så som ni frestade honom i Massa. 

Job 16:3
Är det ingen ände på detta tal i vädret, vad frestar dig att ta till orda? 

Ps 78:18
De frestade Gud i sina hjärtan när de begärde mat för sin lystnad. 

Ps 78:41
De frestade Gud gång på gång och kränkte Israels Helige. 

Ps 78:56
Men de var upproriska och frestade Gud, den Högste, de tog inte vara på hans vittnesbörd. 

Ps 95:9
där era fäder frestade mig och satte mig på prov, fastän de såg mina gärningar. 

Ps 106:14
De greps av lystnad i öknen och frestade Gud i ödemarken. 

Jes 7:12
Men Ahas svarade: “Jag vill inte begära något, jag vill inte fresta HERREN.” 

Matt 4:1
Sedan fördes Jesus av Anden ut i öknen för att frestas av djävulen.* 

Matt 4:3
Då kom frestaren fram och sade till honom: “Om du är Guds Son, så befall att de här stenarna blir bröd.” [kap]

Matt 4:7
Jesus sade till honom: “Det står också skrivet: Du skall inte fresta Herren, din Gud.” * 
Mark 1:13
och han vistades i öknen under fyrtio dagar och frestades av Satan. Där levde han bland de vilda djuren, och änglarna betjänade honom. 

Luk 4:2
där han frestades av djävulen i fyrtio dagar. Under de dagarna åt han ingenting, och när de var förbi, blev han hungrig. 

Luk 4:12
Jesus svarade honom: “Det är sagt: Du skall inte fresta Herren din Gud.” * 

Luk 4:13
När djävulen hade frestat honom på alla sätt, lämnade han honom för en tid.

Apg 5:9
Petrus sade till henne: “Varför har ni kommit överens om att fresta Herrens Ande? Se, de män som har begravt din man står vid dörren, och de skall också bära bort dig.” 

Apg 15:10
Varför vill ni då fresta Gud och på lärjungarnas axlar lägga ett ok, som varken våra fäder eller vi själva har kunnat bära? [kap]

1 Kor 7:5
Håll er inte borta från varandra utom möjligen för en tid med bådas samtycke, så att ni kan ägna er åt bönen. Och kom sedan tillsammans igen, så att Satan inte frestar er, eftersom ni inte kan leva avhållsamt.

1 Kor 10:9
Och låt oss inte fresta Kristus, som en del av dem gjorde, de dödades av ormar. 

1 Kor 10:13
Ingen annan frestelse har drabbat er än vad människor får möta. Gud är trofast, han skall inte tillåta att ni frestas över er förmåga, utan när frestelsen kommer, skall han också bereda en utväg, så att ni kan härda ut.

Gal 6:1

Bröder, om ni kommer på någon med att begå en överträdelse, då skall ni som är andliga människor i mildhet upprätta en sådan. Men se till att inte du också blir frestad.
1 Tess 3:5
När jag därför inte längre kunde härda ut, sände jag bud för att få veta hur det var med er tro. Kanske kunde det vara så att frestaren hade frestat er och vårt arbete varit förgäves?

Hebr 2:18
Eftersom han själv har lidit och blivit frestad, kan han hjälpa dem som frestas.

Detta var bara några ställen i bibeln där det talas om frestelse och synd, och det är klart och tydligt hur människor levt sedan dess, de flesta lever i synd på ena eller andra sättet- det är enkelt att se i t ex samhället idag- i världen som är full av smuts.Gud vill att människor skall lyda honom i allt. Vågar man ta det steget, och gå med Gud och lyda honom helt och fullt,  genom att förändra sitt liv och säga JA till Gud?

/Maria

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.