Att gifta sig/ Trohet….

 000200bf.gif

Vad är trohet? För den som är troende skall och bör troheten till Gud komma först i ens liv. Älskar man Gud vill man följa hans bud. Om man älskar Gud så vet man i sitt hjärta att han skall komma först av allt. Har man varit troende ett tag så vet man genom Guds ord vad trohet till ordet är.

Därför skall också troheten i ett äktenskap vara av samma kaliber. Har man gift sig av kärlek till en annan människa, skall kärleken få växa och vara god. Gud har instiftat äktenskapet till att vara gott och utvecklande i kärlek. Tyvärr ser man inte på äktenskapet idag så som man borde. Äktenskapet har i mycket blivit en slit- och slängvara. Passar det inte så går man.

Det är också så att man är otrogen med andra och otrogen i sina tankar, inte bara i gärningar. Vad är ett äktenskap? Fundera på det. Äktenskapet skall vördas, hållas rent och fint i kärlek och omtanke om varandra. Görs inte detta så är det något stort fel som inträffat. Älskar man någon vill man ju inte göra den personen illa, eller hur? Samtidigt som man gör en partner illa gör man Gud illa. För den som är troende är det en självklarhet, men nuförtiden är det ok att “hoppa över skaklarna” dvs vara otrogen. Om man vet vad Gud säger i sitt ord, då gör man inte sådana saker. Det skall väl ligga i en människa stora intresse att av kärlek inte såra eller göra illa. Då är det inte kärlek.

Varför skriver jag dessa rader? Jo för att jag vet att många människor lider av att befinna sig i äktenskap som inte är bra, och man behöver inte vara troende för att se vad som är fel. Det finns så oerhört många pinade människor, så många som lever ett fel liv, där otroheten ligger som ett mörkt lock över ens tillvaro, det är så förnedrande.

I vårt samhälle idag svämmar det över av olika filmer, tidningar, videos,Tv, radio där otrohet upmanas, och samhället öppnar upp för människor att söka sig ut på vägar som inte är hållbara.  Jag vill uppmana alla till att tänka till om vad ett äktenskap innebär och skall innehålla…… /Maria

Du ska inte missbruka Herrens namn….Du ska inte begå äktenskapsbrott….Du ska inte döda, Du ska inte stjäla…. Du ska inte ljuga… Du ska inte vara avundsjuk på andra…Du ska inte ha några avgudar…

Hur gör människor idag? Håller vi det som Gud bett oss hålla heligt….

2 thoughts on “Att gifta sig/ Trohet….

  1. Hej! Nej många människor gör inte det och det är inte bra. Och där kommer vi troende in…för att visa, underrätta, om vad Gud vill. Ha det så bra! Jag tittar in till er.
    Kram f Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.