Att gifta sig /Bibelns syn…

 anihearts8.gif

Att gifta sig är härligt och underbart, och många gifter sig. Men det är också skrämmande många som skiljer sig. Jag tror att det många gånger är så att man har fel uppfattning om vad äktenskap är, eller att man inte har Guds syn på äktenskapet. Lever man inte som en kristen är det lätt att välja fel partner eller att gifta sig för tidigt etc.. Därför skriver jag nu om vad Gud säger om äktenskap.

* Äktenskapet är Guds idé.    Läs i 1 Mos 2:18-24

* Överlåtelse, vilja och beslutsamhet är nödvändigt för ett lyckligt äktenskap.   Läs i 1 Mos 24:58-60

* Förälskelse är betydelsefull.  Läs i 1 Mos 29:10-11

* Ett äktenskap ska vara präglat av glädje  /Jer 7:34

* Äktenskapet är den bästa miljön för att fostra barn /Malaki 2:14-15

*Otrohet tar död på det förtroende som är grunden för varje sunt förhållande / Matt 5:32

*Äktenskapet är livsvarigt  / Matteus 19:6

*Inget annat än döden bör kunna skilja äkta makar åt /Rom 7:2-3

*Äktenskapets grund är kärlek uttryckt i handling, inte känslor  / Ef 5:21-23

* Äktenskapet är en bild på förhållandet mellan Kristus och församlingen / Ef 5:23-32

* Äktenskapet är gott och hedervärt / Heb 13:4

Det jag skrivit här ovanför är vad Gud anser, och tänk, jag håller med om detta. Jag är själv skild och sedemera omgift, men om jag vetat det jag fick veta senare i livet, och om jag hade varit en troende från första början hade jag gjort annorlunda.

Det som gör att jag förstår Guds tankar är bl a att jag bad Gud om en ny man, jag bad att han skulle vara en kristen varm människa och ta hand om mig, efter alla år av sorg. Och vad hände: Inom en månad kom denne man in i mitt liv. Gud var med och hörde bön.

I många äktenskap är det mycket slitningar och många barn far illa. De som drabbas värst är ju barnen, då föräldrar inte kan samsas. Det är en stor sorg. Och i samhället i övrigt kan vi se hur många skilsmässobarn som far illa. Därför: Om alla dessa hade varit verkligt kristna och tänkt såsom Gud gör, hade mycket av elakheter och hemskheter kunnat undvikas. Hela samhället idag är genomsyrat av otro, tragik, mord och annat. Det skulle inte vara så om människor hade haft respekt och vördnad för varandra, och velat leva ett rättfärdigt liv, såsom Gud vill.

Jag skulle vilja ändra på så mycket och jag skulle vilja se mer av lyckliga äktenskap, där det ges i stället för tas. För det går att leva utan groll och strid. Detta är ett kort inlägg och allt jag vill säga ryms inte, men har du frågor eller undrar så skriver du ett mail eller en kommentar, jag lovar att svara på dina synpunkter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.