Berättar om Mose /Till Farao

 

Mose var en gudsman. Mose skulle återvända till Egypten, för att möta sitt livs utmaning. Mose satte sin hustru och sina söner på en åsna och började resan till Egypten. I handen hade han Guds stav.

Mose höll hårt i sin herdestav när han gav sig av mot Egypten. Staven var hans trygghet och ett bevis på Guds närvaro och makt. I stunder av tvivel och osäkerhet behöver en del av oss något som stöder och styrker. Till hjälp i svåra prövningar har Gud gett oss löften i sitt Ord och goda förebilder i Bibelns troshjältar. Detta ska varje kristen ta reda på.

Mose och Aron hade ett tufft uppdrag att slutföra…De gick för att träffa Farao. “Vi har ett budskap till dig från Herren, Israels Gud”, sa de. “Herren säger: Släpp mitt folk, så att de kan bege sig ut i öknen för att där fira högtid och tillbe mig.”

“Jaså, på det sättet”, svarade Farao. “Men vem är då Herren, eftersom jag skulle rätta mig efter honom och släppa Israel? Jag känner inte honom och tänker inte låta Israel lämna landet.”

Men Aron och Mose stod på sig: Hebreernas Gud har uppenbarat sig för oss” förklarade de. “Vi måste vandra tre dagsresor ut i öknen och offra till Herren, vår Gud. Om vi inte lyder honom kommer vi att dö genom svärd eller pest.”

Farao lyssnade inte på Mose och Aron därför att han varken kände eller hade någon respekt för Gud. De som inte känner Gud är inte motiverade att lyssna till hans Ord eller hans budbärare. Men precis som Mose och Aron måste vi vara uthålliga. Mose var åttio år vid denna tid och Aron var åttiotre.

Ibland kan vi få det tuffare, bara för att vi lyder. Kanske blir det värre omkring oss för att vi visar att vi vill lyda Gud. Det är nog så att den som står upp för det goda i en ond värld, får det väldigt hett om öronen.  Vi kans utsättas för svårigheter och lidanden, förtryck och misslyckanden.

Vi skall veta:

1. Prövningar testra vårt tålamod och utvecklar vår karaktär.

Vi lär oss att: Lita på att Gud gör det som är bäst för oss.

2. Att under alla förhållanden prisa Gud.

3. Att komma ihåg att Gud aldrig överger oss.

4. Att vara uppmärksamma på hans plan för våra liv.

Mose lydde Gud, Mose var Guds sändebud. Som kristna i världen representerar vi Gud, ett annat folk och lever annorlunda.

*Var inte rädda för människors hån, frukta inte deras smädelser.* / Jes 51:7

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.