Att förstå Jobs bok /Rättfärdig

  
 
Jobs bok är så fantastisk att läsa. Har du läst den? Boken har som uppgift att slå fast Guds storhet och allmakt. Undermeningen i boken är: Varför måste den rättfärdige lida? Vi är rättfärdiga inför Gud, vi som tror på honom, men vi hamnar i olika svåra situationer ändå. Vem har vi då att lita på? GUD.

Job gick igenom såå många svårigheter att han bara ville dö, och så känner många av oss troende också, för Satan är där med sina pilar och anfall på oss. Men vi tjänar en stor Gud, och vi VET att han har all makt och INTE lämnar oss i Satans händer för gott.

Job förlorade precis allt, men fick tillbaka allt i överflöd. (Job bad Gud om förlåtelse och upprättelse.)  Det är en tröst att veta detta. Varför tillät Gud detta då? Vi vet inte med säkerhet varför vi får lida, men vi vet att vi kommer igenom svårigheterna. Svaren på våra frågor kommer vi att få i himmelen en gång.

Job förstod ingenting då alla hemskheter drabbade honom, men han visste att han måste stå ut och i allt detta räkna med Gud och lita till honom, det fanns inget annat sätt.

Den rättfärdige som har Gud i sitt hjärta, och som har visioner och drömmar, kommer att komma igenom allt det svåra och kunna andas ut. Alla svåra sitiuationer vi hamnar i är inte alltid framkallade av oss själva, vi vill nog alla leva ett liv som behagar Gud, men vi kan ändå ställas inför svåra problem.

Vi kan också inbilla oss att vi vet så mycket och har svaren på många frågor, men så är det inte, för det är BARA Gud vi har att gå till med våra frågor, och han har svaren. Är vi tillräckligt lyhörda inför hans tilltal, så kommer vi att klara av svårigheter, och kunna glädjas då bönesvaren kommer.

Den allmänna uppfattningen kan vara att goda troende människor alltid har framgång, men det är inte så. Tron på Gud befriar oss alltså INTE från elände, men Gud tar oss IGENOM.

*Innan du vänder dig till Gud och sträcker ut dina händer emot honom, ska du utplåna dina synder och lämna överträdelserna bakom dig. Först då, utan minsta synd och orenhet, kan du möta Gud utan att ängslas.* /Job 11:13-14 Ingenting undgår Gud. Och det är skönt att veta för när vi vet detta är det lättare att få ordning på sitt liv, och vilja leva så som Gud bjuder oss att göra.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.