Psaltaren i Bibeln / Psalm 16

 

Att Jesus går före och visar vägen,ja, han gör det. Det är glädje att leva i gemenskap med Gud varje dag. Psaltaren nr 16 säger:

Vers 1: Skydda mig Gud, för du är min räddning och min tillflykt. 2. Jag sa till Herren: *Du är min Herre, och allt gott kommer från dig. 3. Min största lycka är att vara tillsammans med människor som gör din vilja, för de är de verkligt ädla människorna i landet.

4. Alla som väljer andra gudar kommer att dra olycka över sig. Jag tänker inte offra tillsammans med dem, och jag vill inte ens uttala deras gudars namn. 5. Herren själv är mitt arv, ja mitt allt. Han ger mig allt vad jag behöver, 6. och min framtid ligger i hans händer. Vilket underbart arv. 7. Jag vill lova Herren, som ger mig råd och under natten talar till mitt samvete. Det är då Herren säger till mig vad jag ska göra. 8. Jag tänker alltid på honom, och eftersom han är så nära, behöver jag aldrig snubbla eller falla. 9. Mitt hjärta är fyllt av glädje, och jag får bo i trygghet, för du kommer inte att lämna mig bland de döda. Du tänker inte tillåta att den som du älskar får ruttna i graven. Du har låtit mig uppleva livets glädje och din egen underbara, eviga närvaro.

Denna psalmen är en messiansk psalm. Den citeras i Nya Testamentet av både Petrus och Paulus när de talar om Jesu uppståndelse. (se Apg 2:25-28,31; 13:35-37). Mer om Uppståndelsen kan du läsa i Job 19:25-26; Jes 26:19; Dan 12:2, 13; Mark 13:27; 1 Kor 15:12-58; 1 thess 4:13-18; Upp 20:11-21:4. Jesus är alltid nära den som vill vara nära honom.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.