Att förstå Jobs bok/ Jobs tro…..

flwry_15.gif

I landet Us bodde en man som hette Job. Han var en god man som fruktade Gud och höll sig borta från allt ont……

Satan attackerar Jobs motiv och påstår att hans gudfruktighet är lätt att förstå- Gud har ju bara välsignat allt han gjort. Varför skulle han vända sig mot Gud? Satan vill visa att Job inte tillber Gud av kärlek till honom utan som ett tack för allt han fått.

Många människor följer gärna Herren i medvind och när de kan förvänta sig något gott av det. En enda allvarlig motgång, och deras övertygelse är som bortblåst. Men den som verkligen älskar Gud håller ut när det stormar och låter trons rötter söka sig allt djupare i sanningen. Vilka påfrestningar tål din tro?

Sök djupheten i Herren så att du kan stå emot vilket oväder som än drabbar dig.

Job hade inte tappat  tron på Gud,han var en normal människa, som vågade visa sina känslor och som älskade sin familj.  Gud har skapat också våra känslor, och det är inte respektlöst mot Gud att visa dem som Job gjorde. Om du blir drabbad av en tragedi eller en svår motgång ska du inte dölja dina käsnlor. Du behöver inte skämmas för att du gråter ut din sorg och besvikelse.

Budskapet i Jobs bok handlar just om att vi inte ska ge upp, även om Gud tillåter att vi prövas. Tron på Gud är ingen garanti för personlig framgång, lika lite som frånvaron av tro garanterar att katastrofer kommer. Om det var så skulle många bekänna en tro på Gud bara för att bli rika och lyckliga. Gud har makt att rädda oss undan svårigheter, men han kan också låta oss gå igenom vissa saker av skäl som vi kanske inte alltid förstår.

Det är Satans strategi att just vid sådana tillfällen få oss att tvivla på Gud. Här visar Job att han ser längre än till sin egen personliga välgång. (Job 2:10) Om vi alltid visste varför vi måste lida skulle vår tro inte ges utrymme att växa.

Job 2:9

Hans hustru sa: “Försöker du fortfarande vara gudfruktig, trots att Gud har gjort allt det här  mot dig? Förbanna honom och dö!”
Job 2:10

“Men han svarade: Du talar som en dåre. Vad menar du? Skulle vi bara ta emot det som är gott från Guds hand och aldrig hans prövningar?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.