Evangelium / Under och mirakel

 

Jesus ger mat åt femtusen. /Joh 6:1-15/

“Sedan for Jesus över till andra sidan av Galileiska sjön. Den kallas också Tiberiassjön. Och en stor folkmassa följde honom vart han gick för att se honom bota de sjuka.

Då gick Jesus upp på ett berg och satte sig där med sina lärjungar. Det var dagarna före påsk, judarnas stora högtid. När Jesus såg sig omkring och märkte att så mycket folk följt efter vände han sig till Filippos och sa:” Filippos, var kan vi köpa bröd så att alla dessa människor får något att äta?

Han prövade Filippos, men själv visste han naturligtvis vad han skulle göra. Filippos svarade: “Det skulle kosta en förmögenhet och ändå skulle de inte bli mätta.”

Då lade sig Andreas, Petrus yngre bror i samtalet och sade: “Det finns en pojke här med fem kornbröd och ett par fiskar. Men det räcker ju inte till så många människor.”

“Säg åt alla att sätta sig, befallde Jesus. Ocjh allesammans slog sig ner på grässluttningen, enbart männen var omkring fem tusen. Sedan tog Jesus bröden och tackade Gud och delade ut dem till folket. Därefter gjorde han likadant med fiskarna. Och alla åt och blev mätta.”

“Samla nu ihop det som blev över så att i
nget förstörs”, uppmanade Jesus sedan sina lärjungar. Och det blev tolv fyllda korgar.

När folket fattade vilket stort under som inträffat ropade de: “Han måste vara profeten som vi väntat på!”

Men när Jesus såg att de ville föra honom med sig med våld och göra honom till kung, drog han sig undan i ensamhet högre upp i bergen.

*Om du tar det första steget och ställer dig till hans förfogande, kommer han att visa dig hur underbart du kan bli använd för att främja tillväxten av Guds rike.*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.