Att bli frälst/ Rövaren på korset

 

Den frälste rövaren såg klarare än de flesta!

*
Inledning
Får jag berätta en härlig och sann “rövarhistoria” för dig? Då skall jag berätta vad som nyligen gick upp för mig (L Jareteg), angående den rövare som blev frälst på korset jämte Jesus. Det kan tyckas lite bakvänt att inte tala om Jesus på korset utan om en rövare, men som du skall se handlar detta ändå om Jesu försoningsverk.

*

Rövarens frälsning ger oss nämligen en stark vägledning i hur man blir frälst. Och med frälst menar jag då räddad till det eviga livet hos Gud, genom Jesus Kristus.

*
En kväll när jag hade lagt mig för att sova kom bibelordet om rövarna på korsen till mig. Jag låg där och funderade en stund kring det de båda rövarna och Jesus sa till varandra. Plötslig kom bara ett stort leende över mina läppar! Det kändes som ett särskilt ljus över detta bibelord kom till mig.

*

Det blev helt plötsligt alldeles klart att den rövare som Jesus lovade att han skulle få vara med i Paradiset samma dag, han såg just då klarare än alla andra människor runt omkring de tre korsen! Klarare än alla lärjungar, klarare än Maria, klarare än Jesu bröder. Alla utom denne rövare var uppgivna och helt nedslagna av Jesu korsfästelse. Denna rövares klarsyn blev för mig en alldeles underbar bekräftelse på hur man blir frälst.

*

Hur enkelt det kan vara om man är uppriktig och ärlig. Hur lite av religöst utövande som krävs för att bli frälst. För frälst blev han, denne klarseende rövare!

*

Låt oss titta lite närmare på vad rövarna och Jesus sa till varandra. Vi skall ta det i punktform för tydlighetens skull. I texten nedan kallar jag den rövare som blev frälst kort och gott för ”rövaren”. Den andre rövaren kallar jag för “den andre rövaren”.
Men först skall vi läsa alla de bibelverser som handlar om detta tillfälle. De står i Lukasevangeliets kapitel 23, verserna 35-43:

*

Folket stod där och såg på. Men medlemmarna i Stora rådet hånade honom och sade: “Andra har han hjälpt. Nu får han hjälpa sig själv, om han är Guds Messias, den Utvalde.” 36 Även soldaterna gick fram och hånade honom. De räckte honom surt vin 37 och sade: “Om du är judarnas konung, så hjälp dig själv.” 38 Över honom fanns det också ett anslag:

“Detta är judarnas konung.” 39 En av brottslingarna som var upphängda där skymfade honom och sade: “Är inte du Messias? Hjälp då dig själv och oss!” 40 Men den andre tillrättavisade honom och sade: “Fruktar inte heller du Gud, du som är under samma dom? 41 Vår dom är rättvis. Vi får vad vi har förtjänat. Men han har inte gjort något ont.”

 42 Och han sade: “Jesus, tänk på mig, när du kommer till ditt rike.” 43 Jesus svarade: “Amen säger jag dig: I dag skall du vara med mig i paradiset.”

OBS!

*Resten läser du HÄR:         
http://www.bibelfokus.se/rovaren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.